Ko je prevario prosvetne radnike?

Članstvo optužuje sindikalne lidere, a oni državu za ishod borbe za poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u obrazovanju

Ostavite komentar


  1. Мени делује да скоро сваки „синдикални лидер“ има своје виђење промена које су просвети потребне, сваки наставник, учитељ, директор такође мисли да он најбоље зна шта и како треба радити.
    Држава опет има мало могућности да удовољи свима.

  2. Председници синдиката у школама добијају 12 посто на сваку плату, и плаћа их ДРЖАВА. То је три пута више него што добија разредни старешина за велики и тежак посао, а синдикалац у школи најчешће не ради ништа. Најчешће је то неко близак директору, или неко ко је слабог материјалног стања па се тако новчани помаже на терет државе па су сви срећни на дволичан начин. Углавном, неко ко нема везе са синдикалном борбом, нити га она уопште занима. А власт тако државним парама купује свог противника и држи га у шаци.

  3. Ako be vlada kojim slucajem sutra donela odluku da prosvetarima smanji platu za 50 %, znate koliko ljudi bi napustilo posao? Nijedan! Svi do jednog bi podvili repic, poranili sutradan, i servilno se smesili svojim direktorima kao da se nista nije dogodilo. Podanicki mentalitet se ne menja lako. Inace dugo godina radim u prosveti i prilicno dobro poznajem stanje u njoj.

  4. Nadam se da ce Danas objaviti ovaj moj komentar. Na zalost ova sada drzava u Srbiji se ponasa kako drzava NE treba da se ponasa..Drzava treba da bude, shodno svojim mogucnostima i aparat koji treba da omoguci stanovnistvu lecenje i obrazovanje .naravno da ne moze da obezbedi najbolji kvalitet ali treba da se pre svega u ovim oblastima obrazovanje, zdravstvo i socijalni programi omoguci prosek koji je potreban drustvu da bi se razvijalo. Ova drzava NIJE drzava, ovu vlast NE zanima boljitak drustva vec njihova licna i samo licna egzistencija..NE moze drzava da placa sindikate to je cista besmislica ..sindikati treba da se finansiraju iz plata clanova sindikata ..ovako cinjenica je sindikati se NISU izborili za povecanje plata u prosveti i treba svi da budu smenjeni..Ovako imate situaciju da prosvetu nema ko da stiti u uslovima siromasne Srbije koja je pokradena i ponizena ..Onda ne treba da cudi sto ce Srbija biti sve manja i sto ce zivot i uslovi rada i egzistencije biti sve gori i gori..za ovo su naravno odgovorne sve vlasti redom bez izuzetka od pocetka visestranacja u Srbiji..Dobili smo lazne bogatase u stvari lopove, eksploziju organizovanog kriminala tj mafije i more sirotinje ..iz ovoga tesko da iko moze da krene putem nekog oporavka. Vlast postavlja direktore po skolama mozes misliti ..sta i koga moze da postavi ova vlast najgora u posl 200 godina od kad se Srbija organizovala kao drzava ? a posle robovanja pod Turicma?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.