Ko je za, a ko protiv legalizacije prostitucije?

Šta kažu o: Poslanici Skupštine Srbije za portal Danas.rs o legalizaciji prostitucije

Ostavite komentar


  1. Kada mogu homoseksualci da marširaju glavnim gradom pod pratnjom policije, mislim da treba i legalizovati prostituciju. GRADONAČALNIK Jagodine je svojevremeno bio protiv gej parade i brakova a sada prelazi preko svega toga ali ne vidi razlog da se ozvaniči prostitucija koja je najstariji zanat na svetu

  2. Prostitucija postoji otkad je veka i sveta i nemoguce je iskoreniti je… to odmah odbacuje kao potpuno nerealan stav ovog Jovanovica da postoji mogucnost njenog nestanka. Ovi, poput gospodje Janjusevic, sto misle da se time bave iskljucivo nesrecne i neobrazovane osobe i da bi se zaposljavanjem i obrazovanjem mogao resiti taj problem ili ne znaju ili se prave da ne znaju da se prostitucijom, pogotovo visokom, gde se vrte najvece pare, bave u najvecem broju izuzetno obrazovane zene i muskarci. Takodje, poboljsanje uslova za zaposljavanje kod ozbiljne prostitucije nista ne bi promenilo jer takve osobe to rade iskljucivo zbog velikih para koje zaradjuju na taj nacin i koje ne bi mogle da zarade od normalnih poslova. Znaci, te osobe obrazovanje imaju i jako dobro znaju sta rade i zasto rade i drugo zaposlenje ih ne zanima. Oni sami investiraju novac koji zarade na taj nacin u razne biznise i u zavisnosti od uspeha napustaju prostitucju. Ne treba zanemariti cinjenicu da ima i takvih koji to rade zato sto vole i njih je nemoguce odvratiti od prostitucije. Znaci, programi obrazovanja i zaposljavanja bi mogli da pomognu onom najnizem „stalezu“ u ovom poslu koje je teska muka i nebriga drustva naterala da se bave prostitucijom. E sad, pitanje je koliko drzava kao sto je nasa moze da im pomogne obrazovanjem i zaposljavanjem.
    Legalizacija bi ako nista drugo omogucila bolju zdravstvenu zastitu i bolju bezbednosnu zastitu, kako od makroa tako i od musterija, a to nikako nije beznacajno. To je ono sto je realno i lako ostarljivo. Takodje, uvodjenjem prostitucije u legalne tokove bila bi daleko efikasnija borba protiv trgovine ljudima. Drzava bi naravno legalizacijom dobila prihode od poreza koji bi mogli da se upotrebe za pomoc onima koji ne zele da se bave ovim poslom ali su iz raznoraznih razloga prinudjeni na to. Lazno moralisanje nikada nista dobro nije donelo a pogotovo nece i ne moze doneti nista dobro u ovom slucaju.

  3. Zarada u fabrici je 300 evra za 200 sati rada , plus rano ustajanje i 40 sati u prevozu do posla mesečno . Privlačna prostitutka to zaradi za 20 minuta ,, efektivnog “ rada kod kuće . Zbog toga prostitucija neće biti iskorenjena nikada . Legalizovanjem bi se smanjio raznovrsni kriminal u ovoj oblasti , i zaštitile prostitutke i njihove klijenti . U Amsterdamu sam na ulici odbranio jednog starijeg gospodine kojeg su tukla dva makroa , dok se prisutna prostitutka drala na njega . One koje imaju registrovanu radnju , zaštićuju i sebe i mušterije , kojih će doveka biti .

  4. samo pročitajte kako žive ove „starlete“ po rijalitima i zapitajte se odakle im novac za sve to. pamtnom dosta, uostalom ona Mimi Oro valjda završava fakultet pa vi vidite dokle ste doveli obrazovanje u zemlji : )

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.