Koalicija NADA uputila nadležnim institucijama pitanja o požaru u Vinči 1Foto: FoNet/ Beoinfo

Koalicija Nacionalno-demokratska alternativa (NADA) uputila je pitanja Vladi Srbije, Ministarstvu zaštite životne sredine i gradskim vlastima Beograda koja se tiču štete načinjene požarom na deponiji Vinča i njenog uticaja na zdravlje ljudi i životnu sredinu, saopštila je danas ta koalicija.

„Nakon višednevne katastrofalne situacije na komunalnoj deponiji u Vinči uznemirena javnost još nema odgovore na pitanja od značaja za zdravlje i život stanovništva“, navodi se u saopštenju.

Koalicija traži odgovore na pitanja koliko iznosi procenjena emisija policikličnih aromatičnih ugljovodonika, dioksinskih i furanskih derivata sa deponije tokom trajanja požara, ali i kolika je emisija u različitim delovima grada Beograda koja je nastala kao posledica požara.

Predstavnike Koalicije zanima kolika je procenjena šteta po životnu sredinu, a koliko šteta po zdravlje građana, kao i u kom roku će biti procenjena incidencija oboljenja do kojih dovode posledice požara.

„Na kakvu vrstu medicinske pomoći i o čijem trošku mogu da računaju svi stanovnici Beograda čije je zdravlje ugroženo nesposobnošću i nemarom gradskih i republičkih vlasti“, pita Koalicija NADA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari