Koalicija Nada: Zahtevamo vandredne izbore još od februara 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Srpska koalicija „Nada“ koju čini Novi DSS i Pokret obnove kraljevine Srbije podsetila je da je takozvana „državotvorna opozicija“ još u februaru zatražila ostavku predsednika Srbije i raspisivanje vanrednih izbora na svim nivoima zbog prihvatanja protivustavnog francusko – nemačkog sporazuma koji de fakto znači priznanje lažne države Kosovo.

„Već više od pola godine ističemo da su predsednik i Vlada Srbije izgubili legitimitet jer su na izborima dobili poverenje građana na obećanjima da će čuvati teritorijalni integritet Srbije, dok sada rade potpuno suprotno. Većina građana nije, niti će ikada biti za prihvatanjem sporazuma koji de fakto znači priznanje lažne države Kosovo, a koji su predsednik i Vlada prihvatili. Zbog toga ova Vlada mora mandat vratiti narodu koji na izborima treba da odluči kuda dalje treba Srbija da ide, putem EU uz gubitak Kosova i Metohije ili putem odbrane vitalnih nacionalnih interesa“ – izjavio je predsednik Novog DSS i jedan od lidera koalicije NADA Miloš Jovanović.

„Mi se radujemo svakom zahtevu za raspisivanjem izbora i na njih smo spremni. Izborima će se smiriti strasti u političkom životu Srbije i treba ih održati što pre, ali po fer i demokratskim uslovima o kojima treba hitno otvoriti dijalog između vlasti i opozicije“ – izjavio je predsednik POKS Vojislav Mihailović, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari