Kockar: Demokratska stranka pruža podršku radnicima Fijata 1Foto: Printscreen

Portparolka Demokratske stranke (DS) Alisa Kockar izjavila je danas da ta stranka pruža punu podršku radnicima „Fijata“ koji su za danas najavili nastavak protesta i blokadu autoputa Kragujevac-Čačak.

Kako je saopšteno iz te stranke, ona je izrazila zabrinutost što, iako se brojna ljudska prava „krše punu deceniju“, izostaje solidarnost sa problemima radnika u Srbiji.

„Ovo nije izbor pred kojim će se naći ijedan radnik u razvijenoj, evropskoj državi, već je rezervisan za osiromašene, korupcijom i organizovanim kriminalom oslabljene države, države poput Srbije“, rekla je Kockar.

Ona je istakla da zajedno sa sindikatima, kao društvo imamo obavezu da se izborimo za poštovanje zakona, kako privatne strane firme ne bi poslovale kao „država u državi“ i kako bi institucije štitile prava i garantovale bezbednost radnika.

„Država mora da preuzme odgovornost, kao i svi oni koji su davali lažna obećanja radnicima. Moramo da stvorimo zajednički front, koji se neće obazirati na to ko za koga glasa ili iz kog je grada, već će biti fokusiran na borbu za bolji položaj radnika, počevši od borbe za plate od kojih zaista može da se dostojanstveno živi pa do pristojnih uslova rada i zaštite na radu“, rekla je Kockar.

Dodala je da se nada da će problem sa kojim se danas suočavaju radnici „Fijata“ biti „inicijalna kapisla i da ćemo uskoro zajedno stajati i uz njih“, kao i uz radnike „Jure“ iz Leskovca, radnike „Lingonga“ iz Zrenjanina „i uz svakog radnika kome su uskraćena radnička prava“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari