Kod Zubinog Potoka privedena dva mladića zbog garderobe sa natpisom "Nema predaje" 1Foto: N1 (arhiva)

Dva mladića srpske nacionalnosti priveli su pripadnici specijalne policije u blizini Zubinog Potoka, zbog toga što su imali majice sa natpisom „Nema predaje“ ispisanim preko karte KiM u bojama zastave Srbije.

„Ispitivali su ih, maltretirali, oduzeli su im majice, naterali ih da majice pocepaju u policijskoj bazi Brnjak i pošto su im uzeli izjave napisali su im prijave pod izgovorom da izazivaju rasnu i nacionalnu mržnju“, preneli su RTS-u srpski izvori na severu KiM.

O privođenju dvojice Srba izvestili su posle podne i mediji na albanskom u Prištini, pozivajući se na svoje izvore, ali se policija u Prištini još nije oglasila tim povodom.

Na više lokacija u severnom delu Kosovske Mitrovice danas i prethodnih dana izlepljeni su plakati sa natpisima protiv odluke vlasti u Prištini da od 1. avgusta počne preregistracija vozila sa srpskim tablicama sa početnim slovima gradova na KiM i o nevaženju srpskih ličnih karata.

Na plakatima piše „Nema predaje, srpska lična karta ostaje“. Prethodnih dana vidljivi su bili plakati – „Nema predaje, KM ostaje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari