Koji je posao javnog tužilaštva?

Ostavite komentar


  1. Konacni ishod sudjenja je NAMESTENA PRESUDA. Konacni ishod tuzilacke istrage je podizanje OPTUZNICE , u kojoj nedostaju kljucne kvalifikacije krivicnog dela optuzenog, jer je podmitio tuzioca, ili je politicki mocan.
    Zato tuzioci i sudije u Srbiji imaju trenutno samo jedan posao da verno SLUZE MAFIJI, jer ona dobro placa zataskavanje zlicina.

  2. Al’ ga je zakomplikovala autorka, mogli ste ovaj tekst maksimalno da pojednostavite i priblizite obicnom citaocu, da ne kazem, simplifikujete.

  3. Hvala aurorki teksta. Prikazala je krivicni postupak kroz faze kako predvidja ZKP. Bilo bi ispravno da se tako postupa u tuzilastvima. Medjutim, stvarnost je drugacija. Tuzilastva vode postupak “ svako na svoj nacin“ , u svakom slucaju bez zakonom predvidjene procedure. Ostecena strana je dezorjentisana u pogledu nacina ostvarivanja svojih prava.
    Ako je tuzilac pristrasan u odnosu na prijavljena lica, on se ne stara o drustvenom interesu( krivotvorenje medicinske dokumentacije, prikrivanje intrahospitalne infekcije, nesavesno lecenje, ubistvo sa predumisljajem), kao sto pise autorka ne, kao sto ne brine podjednako o pravima obe strane u krrivicnom postupku.U takvoj situaciji tuzilac se stavlja u ulogu advokata prijavljenih za sumnju na krivicno delo. Takav tuzilac opstruise postupak i sprecava istragu . Bez izvodjenja dokaza odbacuje krivicnu prijavu. Zivi bili pa videli. Govorom o licnom iskustvu u radu Novosadskog tuzilastva ( KT brok:464/16).

    Slavica Dokmanovic dipl.pravnik u penziji

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.