Koji radnici najviše odlaze na rad u inostranstvo

Ostavite komentar


  1. 568.500 prijavljenih na evidenciji Nacionalne službe zapošljavanja, što je najmanji broj nezaposlenih poslednjih decenija. To u opšte nije validan izveštaj . Taj broj predstavlje ljude koji još uvek veruju ubajke , odnosno da im ta služba može naći posao . Zahvaljujući tom verovanju oni i dalje slede uputstva te službe : pa se jednom mesečno javljju njima na šalter sa potvrdama da su bili hiper aktivni i a su obišli neznam koliko poslodavaca sa namerom da traže posao , da su prisustvovali predavanjima o prekvalufikaciji, da su posećivali sajmove gde poslodavci traže radnike itd, itd, što kaže žika milenković u seriji Ljubav na seoski način. Kada ti ljudi prestanu da veruju u bajke i odustanu od obaveznog odlaska na šalter Nacionalne službe za zapošljavanje i ona ih izbriše iz evidencije broj nezaposlenih će biti znatno manji. Možemo samo da predpostavimo kako stoje stvari u stavrnosti; Nac, služba jedva da zaposli nekog radnika i služi samo za statističku obradu podataka koja u opšte nije validna . ako bi se neko zaista bavio tom problematikom broj nezaposlenih u Srbiji bi bio možda i dupliran . Samo u mojoj ulici ovde u ;;Severnoj Koreji“ , Žagubici ih ima preko 60 za koje sigurno znam da više ne veruju u bajke i ne obilaze ni službu za zapošljavanje ni poslodavce. Ćekaju godine starosti ukoliko imaju dovoljno radnog staža , ili čekaju prirodan kraj. Većina od njih nije pročitala knjigu Stepski vuk od Hermana Hesea gde on u svojoj auto biografiji u uvodnom delu navodi da ima užasne glavobolje zbog kojih pomišlja na saomubistvo ali ako bi to uradio onda ne bi znao kakav će biti kraj , te iz tog razloga odustaje od te namere.

  2. Nikada u tekstovima na ovu temu nisu navedeni tehnolozi i hemijski inženjeri, a proverite koliko ih je otišlo, većina od onih koji su diplomirali. A veliki deo njih je otišao preko stranih agencija za zapošljavanje koje saradjuju sa našim fakultetima u odabiru onih kojima će ponuditi posao. I naravno, to su uvek najbolji. Mislili neko o tome?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.