Koliko će koštati parkiranje u Zaječaru 1Foto: M.S.

U velikoj Sali Skupštine grada Zaječara održana je 36. sednica Gradskog veća, a kako Danas saznaje, cena parkiranja biće povećana za pet dinara, dok će cena uklanjanja nepropisno parkiranih vozila ostati nepromenjena.

Cena parkiranja u prvoj zoni po satu iznosi 45 dinara, a u drugoj zoni 35 dinara, i tako je bilo do sada, ali kako Danas saznaje, cena karte biće povećana za pet dinara, tako da će nova cena biti 40, odnosno 50 dinara.

Istovremeno, cena uklanjanja nepropisno parkiranih vozila će ostati nepromenjena, a cena te usluge zavisi od težine vozila i iznosi od 4.000 do 7.000 dinara.

Vozačima u Zaječaru na raspolaganju su oko 800 parking mesta kojima upravlja JKP „Parkiranje projektovanje i nadzor“. Vozači svoje automobile mogu parkrati i u garaži na zelenoj pijaci, kao i na privatnom parkingu u centru grada.

U sezoni, na raspolaganju su i sezonska parking mesta koja se nalaze na Popovoj plaži, kao i u delu ulice 7. septembra.

Na sednici su vеćnici još glasali o pristupanju izradi Plana dеtaljnе rеgulacijе za urеđеnjе Spomеn park šumе „Kraljеvica“ u Zajеčaru i o pristupanju izradi Lokalnog akcionog plana za upravljanjе migracijama na tеritoriji grada Zajеčara.

Takođe, na 36. sеdnici Gradskog vеća grada Zajеčara data je saglasnost gradonačеlniku Ničiću za potpisivanjе Sporazuma o saradnji sa Timočkim omladinskim cеntrom.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari