Koliko je zrenjaninskih porodica potpisalo ugovore za kuće na selu 1Foto: M.P. / Danas

U protekle dve godine 42 seoske kuće na području grada Zrenjanina dodeljene su mladim bračnim parovima, u akciji Vlade Republike Srbije i Ministarstva za brigu o selu.

Na tom spisku je i 10 kuća, za koje su ugovori potpisani pre dva dana u Palati Srbija u Beogradu, u prisustvu resornog ministra Milana Krkobabića.

Kako je navedeno iz kabineta gradonačlenika Zrenjanina, tri kuće kupljene su u Perlezu, dve u Melencima i po jedna u Ečki, Belom Blatu, Lazarevu, Banatskom Despotovcu i Orlovatu.

Po prvi put je na ovakav način kupljena jedna kuća u Ečki, a u Belom Blatu taj je broj porastao na osam.

U ime Grada Zrenjanina i gradonačelnika Sima Salapure, trojne ugovore je s Ministarstvom za brigu o selu i novim vlasnicima potpisao Marinel Mendrea, član Gradskog veća.

Do sada su se, prema evidenciji zrenjaninske lokalne samouprave, mladi bračni parovi skućili u 14 naseljenih mesta na području Zrenjanina.

Osam porodica kupilo je kuće sa okućnicom u Belom Blatu, šest u Melencima, pet u Perlezu, po četiri u Tomaševcu i Banatskom Despotovcu, tri u Elemiru, po dve u Aradcu, Orlovatu, Stajićevu i Lazarevu i po jedna u Ečki, Mihajlovu, Zlatici i Botošu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari