Komandant KFOR-a pozvao verske lidere Kosova i Metohije na međureligijski dijalog 1Foto: KFOR facebook

Komandant KFOR-a general-major Anđelo Mikele Ristuća okupio je verske lidere na Kosovu i Metohiji u nameri da pronađu dodirne tačke međureligijskog dijaloga i promovisanja njihove uloge u jačanju mira.

Na sastanku u komandi Kfora u Prištini, osim Ristuće bili su episkog raško- prizrenski vladika Teodosije, katolički biskup Dod Đerđi i islamski muftija Naim Trnava, saopšteno je iz KFOR-a.

„Sastanak je bio važan događaj na kome su se predstavnici različitih veroispovesti okupili kako bi pronašli zajedničke dodirne tačke za obezbeđivanje međureligijskog dijaloga i promovisanje uloge verskih vođa u jačanju mira“, navodi se u objavi na Fejsbuku.

Ristuća je naglasio značaj svih zajednica u promovisanju mira, tolerancije, te međusobnog poštovanja i jedinstva na KiM usled pokušaja produbljivanja podela.

Prema navodima komandanta Kfora „religije nisu problemi, već deo rešenja za harmoničniji suživot“, istakavši posvećenost Kfora podršci miru, saradnji i napretku za sve ljude koji žive na Kosovu i Metohiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari