Kombinovana nastava u srednjim školama u Beogradu, Nišu, Šapcu i Vrnjačkoj Banji, u ostalim redovno 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ/MO)

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola doneo je odluku da se kombinovana nastava od ponedeljka, 25. oktobra primenjuje u srednjim školama na teritoriji četiri lokalne samouprave: Beograd, Vrnjačka Banja, Niš i Šabac.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji nastavlja se sa redovnom nastavom, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Prema podacima koje je Ministarstvu dostavio Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“, od 14. oktobra do 20. oktobra registovano je 4.372 deteta školskog uzrasta od šest do 18 godina, što je 0.57 odsto od ukupnog broja đaka.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije, 72 (0,18 odsto) odeljenja sa 16 i manje učenika,  je zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju, promenilo način organizacije rada i sa neposredne prešlo na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno je 1.003 (2,52 odsto) odeljenja sa 17 i više učenika, koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model, a 157 (0,39 odsto) grupa je sa kombinovane prešlo na onlajn nastavu.

Iz Ministarstva prosvete su naveli da odluku o eventualnom prelasku svih škola na onlajn nastavu donosi Krizni štab. Dok ne bude doneta takva odluka Tim za škole će, kao i do sada, svake nedelje odlučivati o modelima nastave u određenim lokalnim samoupravama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari