Kome treba zajednica srpskih opština?

Ostavite komentar


  1. ZSO je glupost. Služi samo da bi se poneko ko ne razume ništa ubedio da je kao naša strana nešto dobila. Ona će sigurno biti formirana, ali bez ikakvih značajnijih ovlašćenja. Ključna greška Srbije je što je pristala na izmeštanje procesa iz okvira UN. EU niti želi biti ima kapaciteta da ovo pitanje stvarno reši nepristrasno. Sad nam nema nazad, potpisaće priznanje. Ali i to neće u praksi tako lako proći. I još će godinama to da se vuče, jer Srbija u EU neće ući.

  2. Ovim larpurlartistima ću ispričati vic. Možda im se neće svideti kao Nedimov, ali ipak. Elem, kaže prijatelj prijatelju: „Zamisli, deset ćevapa u lepinji i pivo samo sto kinti!“ „A gde to ima?“, pita drugi. „Nigde, ali je lepo!“ Srpski autošovinisti svaki dan izlaze sa teorijom u koju ni sami ne veruju. Šta bi poštovana gospođa predložila kao rešenje? Ajde da jednom čujemo pametnjakoviće iz Danasa, šta je to rešenje za K i M?

  3. Gde je u tome ZSO – plod prvog Briselskog sporazuma

    Takozvani ZSO nije „plod briselskih sporazuma“ nego kapitulacije SRJugoslavije 9.juna 1999. godine u Kumanovu jer je vlada SRJ vlada Srbije i skupština Srbija prihvatili uslove kapitulacije čime smo u potpunosti prihvatili „sporazum iz Rambujea“ koji nikada nije preveden na srpski, a većina „komentatora“ o KiM ga nije pročitala ni na jednom od jezika na kome je napisan.
    Opšteprihvaćeno „tumačenje“ „sporazuma iz Rambujea“ od miloševićeve je u suprotnosti sa onim što smo prihvatili.
    „briselski sporazum“ je samo tehnički deo priznavanja kapitulacije i izvršavanje „sporazum iz Rambujea“
    Zbog indolentnosti DOSa koji je smatrao ako je izručio Miloševića da nije obavezan da sprovede uslove kapitulacije i prihvaćeni „sporazum iz Rambujea“ doveli su do samoproglašenja „države kosovo“
    To što smo mi dodali u „prambulu“ u naš Ustav da je KiM sastavni deo Srbije, možemo da okačimo mačku na rep.
    A svi koji pokušavaju da „istumače“ uslove kapitulacije „sporazum iz Rambujea“ i Rezoluciju 1244. treba da to rade uz pomoć stručnjaka za „anglosaksonsko pravo“ čijim rečnikom su svi ti dokumenti pisani,
    a ne da traže „svoje tumačenje“ na „srpskom“ „srbija se saginjati neće“

      1. netreb a niko da citi shta pishe u rambuje.. sve shta pishe u rambuje ti je miloshevic.. znaci da je bilo neshto po vashem,vash diktator bi bijo slobodan u slobodnu srbiju a ne mrtav u hagu..

  4. SNS,SPS,SRS najveći izdajnici,pljačkaši srpskog naroda…Tačka….sve komunjara do komunjare.Ustav Srbije je svetinja za svakog građanina Srbije pa tako i Albanca koji živi u Srbiji.

    1. Au! Dodajte još nešto u ovu papazjaniju među komunjare. Mada, sumnjam da vi išta rszumete.

    2. albanci svoju svetinju imaju i ne zanima nas vasha svetinja..
      u srbiju priznacese zakoni koj prihvata narod a ne taj koj diktira vucic dacic seselj, bash oni koj su vrshili genocid u bosnu hrvatsku kosovu..
      vi recite vashem duduku da zakon bosne hercegovine je kuran i tacka..jer on zivi u bosnu hercegovinu a ne u neku takozvanu srpsku republiku koj on zamishla.

  5. Za Drbina je Istok sve. Svi Drbi na Istok. Svi Srbi zajedno. Gde je Srbin tu je Srbija, najpre SAO,ZSO, Crna Gora,Bosna, Krajina. Tek Velika Srbija i Istok znaca mir u Evropi. Zavet Kosovu.

  6. Ugovor o prodaji-predaji Kosova za „60 milijardi dolara“ potpisan je u USA.
    Dat im je Marko Djuric kao zalog 😀

Ostavite komentar


Društvo

Porfirija – retka bolest o kojoj se malo zna 8

Porfirija – retka bolest o kojoj se malo zna

Nacionalno udruženje porfirija Srbija pokrenulo je kampanju za podizanje svesti u javnosti o problemima sa kojima se suočavaju pacijenti oboleli od porfirije, retke nasledne bolesti koja se javlja usled mutacija u genima, odgovornim za sintezu hemoglobina, ključnog proteina u crvenim krvnim zrncima.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.