Komora socijalne zaštite: Najoštrije osuđujemo nasilan upad građana u Centar za socijalni rad Novi Sad 1Foto: 021.rs

Povodom upada građana u Centar za socijalni rad Novi Sad oglasila se Komora socijalne zaštite i ovaj čin građana najoštrije osudila.

-Komora socijalne zaštite, Udruženje stručnih radnika socijalne zaštite Republike Srbije i Asocijacija centara za socijalni rad najoštrije osuđuju nasilan upad građana u Centar za socijalni rad Novi Sad, koji su svoj neopravdani revolt usmerili na zaposlene u ustanovi, navodi se u saopštenju.

Istakli su da oni pružaju punu podršku koleginicama i kolegama iz ove ustanove, uz reči da su oni profesionalno i odgovorno radili svoj posao, koji je od interesa za sve građane.

-Izražavamo veliku zabrinutost od eskalacije ovakvog oblika ponašanja i vršenje pritiska za donošenje odluka iz oblasti porodično pravne zaštite. Apelujemo na sve aktere u ovom događaju da se stvore uslovi za dalje nesmetano rešavanje situacije, piše u saopštenju Komore socijalne zaštite.

Podsećamo, stotinak građana protestovali su danas ispred novosadskog Centra za socijalni rad, a nakon guranja sa policijom, uspeli su da probiju ogradu.

Protest je organizovan u znak podrške Novosađanki Ani Mihaljici, koja tvrdi da joj je troje dece neosnovano oduzeto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari