Koncert povodom dve decenije postojanja KUD "Era" 1Foto: ZooMUE, Zoran Đurović

Kulturno-umetničko društvo „Era“ sinoć je održalo prvi koncert, kojim su započeli obeležavanje dve decenije od osnivanja.

Jubilej proslavljaju zadovoljni, jer ove godine imaju čak dve nove igračke grupe, iako je uobičajeno da bude jedna grupa novih članova.

Kada su počeli da rade, imali su 30 članova, a sada ih je 300 Uz šest grupa škole folklora i tri ansambla, tu je i rekreativna grupa za odrasle, orkestar i dve pevačke grupe.

-Korona je sve usporila, ali sada se ljudi ponovo bude i drago mi je što osećaju potrebu da nam se priključe, kaže za Danas potpredsednica KUD-a, Ivana Cvetković, koja ističe da Užice ima velikih broj igrača, a Užice vidi kao „grad folklora“.

Koncert u hali u Velikom parku samo je prvi u nizu najavljenih, kojim će ovo Kulturno-umetničko društvo obeležiti jubilej. Osim toga, najavljuju i promociju drugod CD-a „Trag“, ali i promociju monografije KUD-a.

U planu je još koncerata, zatim promocija drugog CD-a „Trag“ baziranog na užičkoj vokalnoj tradiciji, kao i seminar i promocija monografije posvećene jubileju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari