Konkurs za studentske stipendije 2016/17 1Prošlogodišnji dobitnici Foto: evrozaznanje.rs

Fondacija “Evro za znanje” raspisala je konkurs za dodelu pet studentskih stipendija u iznosu od po 100 hiljada dinara za školsku 2016/17 godinu. Stipendije se dodeljuju nepovratno i isplaćivaće se u deset jednakih rata.

Na konkurs za tri stipendije mogu da se prijave studenti svih osnovnih studija koji studiraju u Srbiji, dok će dve stipendije po želji donatora Fondacije – kompanije Mineco, jednog od najvećih investitora u Srbiji u oblasti rudastva, biti dodeljene studentima treće godine smera rudarsko-inženjerstvo.

Jedna stipendija će biti dodeljena studentu treće godine Rudarsko – geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu (smer rudarsko inženjerstvo- podzemna eksploatacija), dok će druga stipendija biti dodeljena studentu treće godine Tehničkog fakulteta u Boru, Univerzitet u Beogradu (smer rudarsko inženjerstvo- priprema mineralnih sirovina). Uz molbu (nema posebnog obrasca) je potrebno dostaviti potvrdu o upisanoj godini ( prosek ocena) i dokaze o primanjima roditelja (poslednja tri meseca), a ukoliko nisu zaposleni potvrdu sa berze rada. Takođe, kandidati mogu dostaviti i posebna priznanja i nagrade sa takmičenja ukoliko ih imaju. Konkurs je otvoren do petog oktobra.

Posebna komisija će, zavisno od uspeha, materijalnog stanja i upisanih studija izabrati kandidate. Rezultati konkursa će biti poznati do kraja oktobra 2016. godine.

Prijave slati isključivo poštom na adresu Fondacije: “Evro za znanje” Olge Grbić broj 5, 31260 Kosjerić.
Iz Fondacije podesćaju da je i dalje u toku konkurs za dodelu pet učeničkih stipendija za srednjoškolce koji uče u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari