Konkurs za vojne atašee 1Foto: MOD

Vojnoobaveštajna agencija (VOA) raspisala je interni konkurs za prijem na rad u izaslanstvima odbrane u Austriji, Egiptu, Izraelu i Mađarskoj, u 2019. godini, a konkurisati mogu oficiri sa formacijskim činom potpukovnika i pukovnika, objavljeno je na sajtu Ministarstva odbrane.

Pored opštih, posebni uslovi su da kandidat i članovi uže porodice koji idu sa njim u inostranstvo nemaju državljanstvo bilo koje druge države osim Srbije.

Uslov je i da kandidat nakon isteka perioda na mestu izaslanika odbrane, koji načelno iznosi četiri godine, ima najmanje tri meseca do ispunjenja uslova za prestanak profesionalne vojne službe po sili zakona.

Srbija trenutno ima 22 izaslanstva odbrane, a u četiri države – SAD, Velika Britanija, Nemačka i Rusija, u sastavu izaslanstava nalaze se izaslanik i pomoćnik izaslanika.

Ostala izaslanstva su u Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Francuskoj, Italiji, Austriji, Grčkoj, Belgiji, Turskoj, Poljskoj, Kini, Ujedinjenim arapskim emiratima, Izraelu, Egiptu i Alžiru, a u sastavu imaju samo izaslanika.

Na principu nerezidencijalne akreditacije pokriveno je još devet država – Kanada, Norveška, Slovačka, Češka, Slovenija, Kazahstan, Azerbejdžan, Ukrajina, Španija i Belorusija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari