Predsednik opštine Pirot raspisao je javni konkurs za finansiranje projekata nevladinih organizacija i za projekte za realizaciju lokalnog plana akcije za decu Pirota. Ukupan iznos sredstava namenjenih nevladinim organizacijama i udruženjima građana u ovoj godini je 1,5 miliona dinara.

Sredstva će se dodeljivati za realizaciju projekata iz oblasti programa za omladinu, za socijalno humanitarne aktivnosti, odnosno podršku socijalno ugroženim građanima, starim, osobama sa invaliditetom i ometenim u razvoju. Biće novca i za projekte kulturne baštine i negovanja istorijskih tekovina, za predškolsku i školsku decu i podsticanje i razvoj delatnosti u oblasti poljoprivrede, turizma, zanatstva, starih i retkih zanata i zadrugarstva. Projekat mora biti realizovan do isteka budžetske godine, a rok za podnošenje prijava je 31. mart ove godine.

U konkursu za finansiranje projekata za realizaciju lokalnog plana akcije za decu Pirota (LPA) biće izdvojeno iz budžeta opštine 1,1 milion dinara. Sredstva su namenjena svim institucijama, nevladinim organizacijama i pojedincima koji rade sa decom i čiji projekti doprinose realizaciji LPA za decu. Konkurs je takođe otvoren do 31. marta.

Jubilej Visoke strukovne škole

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača iz Pirota ove godine obeležava 90 godina rada i postojanja. Od Učiteljske škole preko Pedagoške akademije prerasla je pre tri godine u Visoku strukovnu školu. Ove godine nju je upisalo oko 115 studenata. U školi trenutno radi pet doktora nauka i osam doktoranata. Povodom obeležavanja jubileja planirano je štampanje zbornika radova nastavnika škole, kao i organizovanje izložbe u Galeriji „Čedomir Krstić’’ sa više od 20 autora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari