Konstrakta zajedno sa decom iz Fondacije SOS Dečija sela Srbija pravila čestitke 1

Ana Đurić – Konstrakta, posetila je Centar za podršku porodici Fondacije SOS Dečija sela Srbija u Nišu, i zajedno sa mališanima, korisnicima usluga ovog centra, napravila novogodišnje čestitke. Tema radionice bili su predstojeći praznici, a dečaci i devojčice su pokazali koliko su kreativni, ali i uzbuđeni jer su ugostili Konstraktu.

„Rado sam se odazvala pozivu za radionicu sa mališanima u Nišu. Osim toga, imala sam priliku da se detaljnije upoznam sa programima Fondacije SOS Dečija sela Srbija. Ono što mi se čini važnim je upravo njihov rad na prevenciji i fokus na porodice u riziku. Zahvalna sam deci na divnoj radionici na kojoj smo pravili novogodišnje čestitke i volela bih da doprinesem vidljivosti ove Fondacije, ne samo oko Nove godine, kada smo svi inspirisani da pomognemo, već i čitave godine, jer je kontinuirana podrška najvažnija“, izjavila je Konstrakta.

Osim što su napravili čestitke sa likom Deda Mraza, na radionici se i pevalo, delili su se autogrami i šaputale želje. Jedna je mališanima bila zajednička – da ih Konstrakta ponovo poseti, što je ona i obećala.

Centar za podršku porodici u Nišu postoji još od 2013. godine i prvi je takav centar Fondacije SOS Dečija sela Srbija. Osim u Nišu, ovakvi centri postoje i u – Gadžinom Hanu, Obrenovcu, Zemunu, Kraljevu, Čačku, Trsteniku, Raški i Vrnjačkoj Banji. Centri sprovode Program „Jačanje porodice“ i pružaju edukativnu, psiho-socijalnu i materijalnu podršku porodicama u riziku. Cilj programa je očuvanje porodice, da se obezbede uslovi za bezedan rast i razvoj i spreči izdvajanje dece u alternativnu brigu, a do sada je u tome podržano više od 900 porodica sa preko 2000 dece i mladih i 1500 odraslih u Srbiji.

Fondacija SOS Dečija sela postoji u Srbiji još od 2004. godine. Svojim programima posvećeno radi na unapređenju kvaliteta života dece i mladih bez roditeljskog staranja, osnaživanju porodica u riziku, ekonomskom osamostaljivanju mladih iz ranjivih grupa, kao i pružanju pomoći u urgentnim situacijama, sa misijom da svako dete treba da odrasta u porodici, kao najprirodnijem okruženju za zadovolјavanje svih njegovih potreba.

Novogodišnje čestitike za vašu kompaniju i zaposlene

Kompanije mogu kupiti novogodišnje čestitike sa motivima radova mališana uključenih u program „Jačanje porodice“ Fondacije SOS Dečija sela, i time pružiti podršku programima Fondacije, i boljim uslovima za odrastanje dece i mladih. Za porudžbinu čestitki možete ih kontaktirati na mejl [email protected].

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari