Kontakt telefoni za prijavu glasanja van glasačkog mesta u Kragujevcu 1Foto: Z.S.M.

Gradska uprava Kragujevca objavila je, na svom sajtu, telefone na koje danas i sutra mogu da se prijave glasači koji žele da glasaju van glasačkog mesta. Telefoni su: 034/306-124 i 034/331-961.

Gradska izborna komisija Kragujevca obaveštava glasače, nemoćna stara lica, osobe sa invaliditetom i one koji iz zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti da glasaju na referendumu o ustavnim promenama na biračkom mestu, 14. i 15. januara 2022. godine, u vremenu od 8 do 20 časova, i na dan glasanja, 16. januara 2022. godine, najkasnije do 11 časova, mogu da prijave Gradskoj izbornoj komisiji da će glasati van glasačkog mesta, saopštila je GIK.

Prilikom prijavljivanja glasač treba da navede lične podatke: ime i prezime, jedinstveni matični broj građana (JMBG), adresu prebivališta, kontakt telefon, kao i razloge zbog kojih nije u mogućnosti da glasa na biračkom mestu.

U nedelju 16. januara 2022. godine, na 168 biračkih mesta u Kragujevcu na republičkom referendumu, radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije, glasaće 155.293 glasača.

Inače, jedno od glasačkih mesta je i OŠ „Vukašin Marković”, gde je punkt za vakcinaciju građana protiv virusa kovida, pa se na dan sprovođenja republičkog referenduma, u nedelju 16. januara, na tom punktu neće sprovoditi vakcinacija.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari