Konzervativni pokret “Naši” pridružio se Georgievu u napadu na Danas: Prete protestom ispred redakcije 1Foto: Danas

Osim muzičara Vlada Georgieva, koji je osuo paljbu na Danas, između ostalog i zbog teksta „Kojih su 10 najčešćih laži u vezi sa NATO bombardovanjem“, inače istraživanja Instituta za evropske poslove koje smo preneli, oglasio se istim povodom i Konzervativni pokret Naši koji poziva redakciju Danasa da uputi javno izvinjenje ili će pozvati građane na protest.

“Naši” su u saopštenju učitali Danasu da pomenutim tekstom “pravdamo NATO agresora na SRJ i krivimo Srbiju”.

“Ovakve zamene teze i bezobzirni napadi u ovom sramnom tekstu na građane Srbije da su oni krivi zbog toga što ih je bombardovao NATO ili da „upotreba uranijuma u NATO sukobu na Kosovu nije izazvala stalni zdravstveni rizik“ , izazivaju prezir i gađenje svakog normalnog građanina Srbije”, naveli su “Naši”.

KP Naši je pozvao redakciju lista Danas da uputi izvinjenje građanima Srbije “zbog ovog sramnog teksta”, ili će, kako su dodali, građani biti pozvani na proteste protiv “sramne uređivačke politike Danasa koji nema trunku sažaljenja prema stradalim građanima Srbije čak ni na godišnjicu bombardovanja”.

Konzervativni pokret Naši je inače više puta dolazio do redakcije Danasa, i u holu zgrade naše redakcije ubacivali letke sa izmontiranim fotografijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari