Koraks: Izdaje me zdravlje, pa sve teže crtam – to je dobra vest za Vučića

Ostavite komentar


  1. Steta dragi gospodine Koraksicu. Cuvajte se, i neka vas posluzi bodrost jer i Vucica izdaje zdravlje pa je pojacao proizvodnju materijala za vase karikature .

  2. „To je dobra vest za Vucica“?! Mogu da shvatim opsesiju Vucicem koja postoji kod „obicnih“ ljiudi, kod polupismene sirotinje, cije je promisljanje ograniceno i, uglavnom, svedeno na nekoliko prirodnih i instiktivnih radnji ali, ne mogu da shvatim ovoliki uticaj koji licnost Aleksandra Vucica ima na ljude koji, po mom misljenju, predstavljaju sirinu i intelektualni nivo koji je daleko od prizemnih opaski?! Kako da shvatim ovu poruku gospodina Koraksa? Da li to znaci da bi, ako ne bi bilo Vucica, uvazeni Koraks ostao bez posla? Nije valjda Vucic jedina licnost kojom se bavi ovaj cenjeni karikaturista? Da li, u ovom narodu, u ovom drustvu, postoji jos neka licnost, jos neki dogadjaj, koji zasluzuju da se nadju u karikaturama gospodina Koraksa? Ne mogu da verujem da je u ovoj drzavi, sve, osim Vucica, idealno i savrseno?!

    1. Dragi Zorane, ako car pravi svinjarije zašto bi neko pominjao svinjare. Dokle god se AV za sve pita u Srbistanu, za sve će i da odgovara, šta je tu čudno?!

    2. Pa covek lepo kaze da je inspiracije na sve strane, da ih je bilo i bice ih. Steta sto vi niste politicar. Komentari su vam zaista smesni, svaka vam cast. Ne samo da su inspiracija za karikaturu vec se od njih moze napraviti i solidan doktorat.

    3. Vrlo dobro znate da karikaturista ubacuje i druge likove. Evo, npr. juce sjajna karikatura u kojoj je Seselj glavni lik. Karikatura je izraz konstruktivne kritike, pre svega nosilaca vlasti zato sto su oni najodgovorniji za sve lose sto se dogadja u ovoj zemlji.

    4. Pa baš ste promašili temu, g-din Koraks uopšte nije naveo pomenutog (teško mu i izgovaram i ispisujem ime iz higijenskih razloga) kao svoju jedinu inspiraciju. Možda najaktuelniju i najproduktivniju. Ovi prostori, na žalost u dugom vremenskom periodu, predstavljaju pravi eldorado za karikaturiste i satiričare.

    5. Dragi Zorane Knezevicu, ako ne mozete nesto da shvatite posle ovako jasnog teksta mozda bi bilo dobro da obratite paznju na deo: „Žestina reakcija na karikature obrnuto je srazmerna nivou obrazovanja. Reaguju samo primitivci, jer ne razumeju metaforu, ironiju…“. Ono sto ja ne mogu da shvatim je kako neki muskarac kao Staljin, Tito, Hitler, Sloba… ili evo sad Aleksandar Vucic moze da ima toliki uticaj na druge muskarce da ga tako strastveno-erotski brane kao vi. Ja sam podrzavao Djindjica ali da vrtim repicem kad ga vidim – to nema sanse. Verovatno vas ne razumem zato sto se to i ne moze razumeti. To je na nivou hemije medju vama. Vi ste takvi zato sto ste takvi.

    6. Znate Knezevicu, ova drzava je kao Francuska kralja Luja XIV. “ Drzava to sam ja“. Dok je tako, Vucic ce I biti jedini problem, niko drugi ni o cemu ne odlucuje. Da njega nema, ovi ne bi trajali ni mesec dana. U tome je sustina nase „opsednutosti“ predsednikom. U poslednjih skoro 8 godina iz Evrope nas je Prvorodjeni odveo u Turmenistan. U normalnoj drzavi, partije se smenjuju na vlasti, postoje odredjene razlike u politici, ali drzava funkcionise. Ova drzava je prcija gosp. Vucica, a gradjani njegov fan klub. To je nedopustivo.

  3. Drž se starino, i glava i ruke ti se pozlatile. Istinitija je jedna tvoja karikatura nego hiljadu Vučićevih neiskrenih opravdanja.

  4. Nisi ni za jednu partiju ali ti je bas Vucic ispiracija i „oni jadnici oko njega“kako nazivas vladajucu koaliciju.Ma idi…

  5. Kazete nepismeni vas ne razumeju?
    Evo ja sam pismen i magistar svoje struke pa mi i dalje nije jasno kakav je taj vas hobi? Necu reci posao jer ono sto radite nije ni za filmsku scenu . Po meni, crtanje karikature predsednika je ismejavanje i ponizavanje.Ako vam je to cilj onda da vas razumemo.

    1. Izgleda Borise da si magistraturu svršio na Megatrendu kod dr Miće. Čudi me što nisi doktorirao? Biće da te koči retogradni pogled na svet.

    2. Pa jeste cilj ismevanje. Vidite da ste razumeli. Znaci…Pismeni ste 🙂 Coraxova logika stoji po vasem primeru.

    3. Zbog takvih magistara koji su kao ti, koji ne mogu čak ni ovo da shvate, tu smo gde smo. Ja sam bio običan radnik, fizikalac, pa opet shvatam. Eto dokaza da i školovani ljudi mogu da budu glupi i manje obrazovani da budu pametni. Ne pametan kao Vučić kad je podržao Klintonove nego pametan.

  6. Devedesetih sam obožavao njegove karikature, kao što ih volim i danas. Ipak, mislim da je vreme da ide u penziju. Svi se žalite na penzionere koji nam određuju sudbinu glasajući za Miloševića i Vučića. Naravno, isti ti penzioneri su glasali za Tadića, pa vam nisu smetali. Iskreno, i Koraksa bi trebalo u isti koš sa njma, jer ne želim da mi neko od 87. godina određuje sudbinu. Pored toga, vidi se da više nema objektivnosti u njegovim karikaturama. Ne u smislu samih karikatura, jer su one odlične, već u smislu što ne postoje karikature opozicije, koja je takođe nepresušan izvor inspiracije. Ne može da me ubedi da ono što rade Obradović i Jeremić nije za karikaturu. Iako mi je Đilas najlošiji od od njih (a ni ostale iz opozicije ne volim), on daje najmanje materijala za karikaturu. Razlog što njega najmanje volim je što sam svojevremeno polagao nade u njega, a on je sve to izneverio. Ne treba mi Vučić da mi kaže da se on obogatio zbog vlasti. Ne u smislu da je ukrao, ali da je nameštao sebi poslove trgovinom uticajem, za šta sada, verovatno pravedno, optužujete i vlast. Ovde treba kritikovati sistem i sve političare. Naravno, najviše ove na vlasti, ali ipak treba bar 10-20% provući i opoziciju. Taman koliko glasova imaju.

  7. Dragi Predraže,zvani Koraks, želim Vam puno zdravlja i godina da nadživite još nebrojano vlasti u Srbiji.

  8. Gresite, predsednik ima razumevanja za zdrav humor cak i na njegov racun. To je vise puta dokazao.

  9. Dragi naš Gospodine Korakse, imam želju da Vam uputim neku ljudsku reč i zahvalnost za svaki osmeh (često, kiseo) , koji ste mi izmamili kroz sve godine unazad (čitalac sam lista „Danas“ od broja 3 ). Umesto reči – iskrene želje da Vas zdravlje još posluži ! Živeli nam !

  10. Velemajstore, drago mi je da tako britak um upravlja tvojim rukama. Ne brini, dokle god te um služi tako dobro i ruke će .

  11. Pozdrav za vas, veliki Gospodine! Imamo vasih karikatura za sva vremena, nazalost kao i Domanovicevi, Nasi dani, mozemo ih upotrebiti za svaku vlast. Puno, puno zdravlja vam zelim u 2020. i svakoj narednoj godini!

  12. Steta, pa gospodin nece moci da nacrta sve nove autoputeve, mostove i kule koje sada krase glavni grad. Ili mozda ni ne zeli. U tom slucaju ce pomenuti simboli naseg napretka ostati za nase potomstvo, na nesrecu ovog „umetnika“.

  13. Poštovana starino g.Koraks.I sami kažete da u vreme Tita niste smeli da nacrtate nikakvu karikaturu vezanu za život i delo voljenog nam Tita,sada,ne bukvalno nego kada je naš voljeni umro, vi kao i mnogi drugi oslobodili ste se i počeli i da crtate i da pišete šta god hoćete.To je lepo, to de demokratija koju smo tražili i dobili i šta sad ne valja,ko sad ne valja.Ovaj ili ovi ili onaj i oni…šta još hoćete,jel vas neko proganja,maltretira…šta hoćete da kažete…sada vam smetaju godine,pa to je i normalno.Živi nam bili još mnogo leta.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.