Koridori Srbije: Nema pukotina na potpornim zidovima na auto-putu kroz Grdeličku klisuru 1Foto: Dušan Pešić / Danas

Povodom fotografije koja se pojavila na društvenim mrežama, a na kojoj je potporni zid na auto-putu kroz Grdeličku klisuru, uz komentar da je napukao zid, a koju su bez provere preneli pojedini mediji, želimo da obavestimo javnost da je poslata dežurna ekipa inženjera na trasu auto-puta, koji su ustanovili da nikakve pukotine na potpornim zidovima u Grdelici ne postoje i da su sve kosine potpuno stabilne, saopštili su iz Koridora Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, „zbog uznemirenja javnosti inženjeri Koridora Srbije izaći će na trasu i izvršiti vanredno očitavanje pomeranja na svim kosinama u Grdeličkoj klisuri“.

„Slika koja se pojavila na društvenim mrežama pokazuje mesto na kome je izvršen prekid betoniranja tokom same izgradnje. Takvo je stanje od kako je stabilizacija kosine završena i ništa se nije menjalo u proteklom period. Ovom prilikom još jednom podsećamo javnost da su Koridori Srbije još 2019. godine uspostavili stalni monitoring na kosinama u Grdeličkoj klisuri i da do sada nikakva pomeranja nisu uočena“, navode iz Koridora Srbije.

U saopštenju se dalje ističe da se „saobraćaj kroz Grdeličku klisuru odvija nesmetano, uz najviši stepen bezbednosti svih učesnika u saobraćaju“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari