Korona brojke obaraju rekorde u Borskom okrugu 1Foto: J. B. K.

Korona brojke u opštinama Borskog okruga iz dana u dan rastu i “obaraju rekorde” zaraženih na dnevnom nivou. Juče je to bilo u Majdanpeku, a danas u Kladovu, gde je pozitivno na virus bilo 58 osoba. Smrtni ishod zabeležen u Negotinu gde je jedan pacijent izgubio bitku sa kovidom.

Prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo, prisustvo korona virusa potvrđeno je kod 58 pacijenta i ovo je najveći broj obolelih u jednom danu od početka epidemije. U kladovskoj opštini je 330 obolelih od kovida.

Od 26. marta 2020. kodine i prvog registrovanog slučaja kovid infekcije, do sada je u ovoj opštini obolelo 3.777 osoba i od posledica virusa preminulo je 112 pacijenata. Bez bitnije razlike su i najnovije korona brojke u Majdanpeku.

Skoro polovina testiranih je pozitivna na virus i Dom zdravlja Majdanpek registruje 42 nova slučaja inficiranja, te su  na teritoriji opštine  232 obolele osobe. U kovid bolnicama van Majdanpeka hospitalizovano je šest pacijenata, četiri u petom epidemijskom talasu.

Među obolelima je 15 zdravstvenih radnika i 21 dete, uzrasta do 17 godina. U kovid ambulantama je juče pregledano skoro 150 pacijenata.

Prema podacima Štaba za vanredne situacije opštine Negotin u minula dva dana  36,5 odsto testiranih pozitivno je na virus i sa 74 nova slučaja u ovoj je opštini 384 kovid bolesnika.

Virus je kažu, potvrđen kod osmoro dece, uzrasta od jedne do 16 godina. U negotinskoj bolnici na kovid odeljenjima zbrinuto je 29 pacijenata, pri čemu je 20 na kiseoniku.

Nadležni navode da je u proteklih 48 sati primljeno osam novih pacijenata, pet otpušteno na kućno lečenje, dva transportovana u tercijarne kovid bolnice, a jedan bolesnik je preminuo od posledica virusne infekcije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari