Korona iz ugla politikologa: Obični ljudi preuzeli teret

Iz ugla politikologa

Ostavite komentar


  1. Odlican tekst. Videnje pravih stvari iza zavesa politickoh interesa da bi se kao dovele strane investicije. Bugarska proizvodi sama svoje zastitne maske u krojacnici od 20 zena i zabranjuje izvoz. Svakako da je potrebna maskima „u se i u svoje kljuse“ narocito na polju farmaceutske industrije koju smo poslednjih 30 godina uredno unistavali pa su ostali samo konfekcionari. Inace Italija, Spanija i Francuska su najvise pogodene jer su te tri drzave i najvece turisticke sile na svetu i kineski masovni turisti su ih zarazili bez obzira sto to niko nije hteo. A zdravstveni sistemi su tamo gori nego u Nemackoj jer nema ni priblizno toliko bolnica i intenzivnih stanica u njima a takode ni opste koncesije zdravstvenog osiguranja kao uostalom i kod nas tako da samo placanje usluga po sebi za nesto sto je vec placeno odbija potencijalne pacijente da idu lekaru. Ko to nece da shvati u ovoj drzavi a prevashodno je to stvar ministra zdravlja Loncara/SNS taj cini zlo narodu! Cemu popodnevne privatne ordinacije ili cak bolnice (niukom slucaju klinike kako se nazivaju jer nemaju ni istrazivacku ni obrazovnu delatnost) u kojima rade prepodnevni lekari sa drzavnim platama i dodatno kasiraju?

  2. Da. Recimo u kini zbog *neoliberalni koncepta društvenog sistema* stotine miliona kineskih robova tj zatocenika i logorasa komunisticke opartije Kine *vade fleke* centralnom komitetu neprekidno proizvodeci zastitnu opremu koju potom CK salje sirom sveta glmeci spasioca.
    Pa vi ste sve odvratniji, marksisti. Nad cinjenicama bludnicite onako ideoloski ljudozderski ostrasceno. Perverzni marksisti, no-no.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.