„Korona zmije“ podstiču omikron do maksimuma

U redovima ispred kovid ambulanti čekaju gotovo svi pacijenti

Ostavite komentar


  1. Stvar je prosta. Ako imate i najblaže simptome, a zaposleni ste, red je neizbežan zbog bolovanja. Tu ne pomaže nikakva trijaža i edukacija.

  2. Sramota!!!!!
    I onda zaseda krizni štab,razmatra šta treba uraditi!!!!!???
    Ma daj više…..

  3. Dve godine antigenski test se u Evropi, pa i nasem komsiluku, radi po parkovima, metro stanicama, trgovima…. zasto je taj test samo u Srbiji sveti gral zbog kojeg se danima i satima u redu, na snegu i mrazu ceka samo uput s kojim se ide u drugu ambulantu, kilometrima udaljenu na testiranje u isto takav red, pa onda s rezultatima nazad, ponovo u red?! Sve to prodjoh preksinoc s majkom od 77 godina, teskim hronicnim bolesnikom.
    Zasto se o tome vise ne pise, zasto to nije tema nikome osim urnisanim bolesnicima?!

  4. Umesto da se vode principom „Prvo, nemojte naškoditi“ (Primum non nocere) lekarska sužba i vlast se vodi principom „Prvo, naškodi“!

  5. tamo negde po EU Sloven …..rade u apotekama. test Kosta manje nego u Srb. redovi na minimum ma koliki bili na prvi pogled. ovde oce da naplate što čekaš da te vrate ,da bi doso ponovo. i tako svi zajedno i na kraju. neko. ?

  6. Kad se već nismo svi vakcinisali, red bi bio da se svi zarazimo, kako je Nestorović davnih dana govorio. Pa ćemo na teži način do kolektivnog imuniteta.

  7. Dr Dragana Jovanović objašnjava da postoji nekoliko simptoma koji zahtevaju da se pacijent javi lekaru. Ti simptomi podrazumevaju kratak dah odnosno otežano disanje pri (manjem) naporu, broj udisaja jednak ili veći od 20 u minutu, zasićenost kiseonikom koja je 94 ili manja (što se meri pulsnim oksimetrom), poremećaj krvne slike ili drugih nalaza, promene mentalnog stanja, kao i postojanje faktora rizika za tešku formu bolesti. I uvažena doktorka misli da svi mi imamo završen medicinski fakultet i privatnu laboratoriju i tek po izvršenom samopregledu i uspastavljanju dijagnoze da idemo kod lekara. I ZABORAVIH PULSNI OKSIMETAR.

  8. Zarazenih sve vise, hospitalizacija i umrlih sve manje, a domovi zdravlja ne primaju pacijente, pa je pritisak sve veci na par pozrtvovanih pojedinaca koji rade u raspalim kovid ambulantama koje, barem neke od njih, vise lice na stale nego medicinske ustsnove. Treba poslati kompletno osovlje svih domova zdravlja na neplaceni odmor jer ionako nicemu ne sluze. Takodje treba organizovati proteste sa blokadama puteva, sve dok nevidimo u redu ispred kovid ambulanti i politicare i njihovu decu kako sa nama strpljivo i pristojno cekaju.

  9. Kao poslednji bednici stojimo satima po ovom kijametu. Da li je moguće da nigde nema neke sale,hangara,dvorane….

  10. Dakle, nakon 2. godine pandemije Covid-19, sistem e-uprave (i uopšte zakonodavstvo u oblasti rada) nije dovoljno razvijen kako bi omogućio automatsko otvaranje bolovanja u slučaju pozitivnog testa.

  11. Država to namerno radi, da bi naplaćivala skupe PCR testove koji jedino omogućavaju sertifikate. Trebalo bi prvatnim klinkama omogućiti isto to, jer su registrovane. A ne da se zbog novca ugrožava javno zdravlje.

  12. Pa, pre neki dan, preminuo je čovek čekajući na red. Omogućite privatnim klinikama da izdaju sertifikate.

  13. Sad sam vec siguran da je vec dobar deo nacije prelezao vakcinisan ili ne! Ovde je nesto drugo problem, a to je nestrucno rukovodstvo! Danas ko nema da plati privatnog lekara je osudjen na neciju milost! Takodje, poslodavci bi mogli nadju nacin da zaposleni ne moraji da uzimaju doznake od gusaka u magli!

  14. Imala sam blage simptome i posle 2 dana cekanje na ovom minusu po4-5 sati na ledu, koji niko nije ocistio sada sam prehladjena!!! Sko prvi put moras da dodjes da otvoris bolovanje, zasto ako sve ide elektronskim putem, moras drugi put da dodjes ds ti procita rezultate i da terapiju?! To sve isto moze elektronskim putem ili telefonom. Smatram da je najveci izvor zaraze upravo covid ambulanta! Tu ces sigurno dobiti covid, i ako do tada ga mozda nisi imao i pokupiti ozbiljnu prehladu, ali zapravo ozbiljnu!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.