Korupcija dolazi iz vrha države

Vasilić: Zakoni se donose po hitnom postupku, veoma nestručno i sa brojnim koruptivnim elementima
Evropska komisija kritikovala Vladu Srbije zbog nedostatka saradnje sa antikorupcijskim telima

Ostavite komentar


  1. Ima slučajeva da neko ukrade ličnu kartu, pa napravi firmu, pa se dalje komplikuje, … a istragu preuzmu ““nadležni organi…““, i tako u krug – mi sve to progutamo zarad mira u regionu …

  2. Ovde je najveće razočaranje EU koja zarad nekih interesa vezano za Kosovo sve ovo posebno poslednjih 5 godina toleriše i time nas osiromašuje do krajnjih granica. A ovoj autističnoj i u korupciji ogrezloj vlasti, koja čak i ne imenuje članove kako bi donosila neke odluke u svoju korist, npr. Agencija za borbu protiv korupcije u kojoj je bio čovek koji sada zastupa zemlju pri Evropskom sudu za ljudska prava, čini mi se Lubarda, koji je zarad odbrane Ministra Selakovića dobio udobno mesto u tom sudu i verovatno ogromnu platu, a zaštitio je Selakovića od čiste smene i korupcije u koju je bio umešan.

  3. gospodine nole perovic, bojim se da pogresno tumacite stvari.
    eu nema bas nekih interesa na kosovu (a ni u srbiji bogami) da bi se nesto pretrzala oko toga. osim sto na nas gleda kao na potencijalne probleme (rat, kriza, novi talasi izbeglica itd) slabo smo im interesantni. osim ako ne mislite da jako pate sto nemaju novaka djokovica.
    ovde je glavni problem vaseg nerazumevanja to sto vi ne uvidjate (i ne sami vi naravno) da vasa politicka elita svako malo poteze kosovo kao strasilo za ptice da bi vam skrenuli paznju sa vaznih zivotnih stvari kao sto su ekonomija, standard, ljudska prava itd.
    zamislite hipoteticku situaciju da eu i sad odluce (a kosovari pristanu) da se kosovu oduzme nezavisnost i da se vrati pod suverenitet srbije.pa da kazu vasim politicaraima: e sad da vidimo sta smo imali?
    pa verujem da bi vise vasih politicara emigriralo u rusiju nego sto je nacista u juznu ameriku posle dr.sv.rata.


    p.s.
    na interpunkciju ne obracam paznju zbog komformizma, ne zbog neznanja.

  4. Da li je poznato ko stampa koverte za fiskalne racune i da li je za to bio tender? Da li je to ekipa iz Vetroparka ili ekipa bez licne karte?

  5. Šteta što g-đa Vasilić nije ukazala na osnovnu i najčešću formu korupcije u javnom sektoru a naročito u pojedinim nezavisnim državnim organima (Savetu su podnošene argumentovane predstavke) – zapošljavanje u drž.upravi putem nezakonitih i pristrasnih javnih konkursa, i s tim u vezi privilegovanje zapošljavanje "ugovoraca" koji prvo direktnom pogodbom sa rukovodiocem drž.organa zaključe ug.o radu na 6 meseci i to bez ikakvih kriterijuma i merila, da bi na prvom, sledećem javnom konkursu ti isti "ugovorci" bili rutinski prevedeni u stalni radni odnos. Ovde se radi o klasičnom sukobu interesa "ugovoraca" i kolega im iz istog drž.organa koji su članovi Konkursne komisije koja sprovodi javni konkurs, naspram ostalih nepovezanih sa drž.organom kandidata – učesnika javnog konkursa. Na kraju, čudi me da Savet nije Vladi ukazao na nezakonit i protivpravan sastav Visokog službeničkog saveta Vlade u kojem su izborni članovi politikolozi umesto stručnjaci za drž.upravu kako je i propisano Zakonom o držanim službenicima. Tako izabrani članovi Visokog službeničkog saveta su predsednici i članovi Konkursne komisije Vlade kada Vlada pupopunjava radna mesta drž.službenika na položaju.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.