Kosovo: Nova hapšenja u akciji Brezovica, zamrznuto oko šest miliona evra 1Hapšenje, ilustracija Foto: Pixabay

U policijskoj akciji „Brezovica“ na Kosovu od 21. decembra do danas zamrznuto je oko šest miliona evra od 17 pritvorenih lica, rekao je tužilac koji vodi slučaj Rasim Majloku.

On je na konferenciji rekao novinarima da je akcija nastavljena i danas na nekoliko lokacija, a da se još uvek traga za nekoliko osoba.

„Oduzeti su materijalni dokazi, vozila i oružje. Važno je da smo tokom istrage od 21. decembra do sada, iz finansijskih podataka koje smo imali zamrzli blizu 6 miliona evra. Većina ove imovine pripada samim okrivljenima, a neki od njih pripadaju članovima porodice za koje se sumnja da su stekli imovinsku korist krivičnim delima“, kazao je Majloku.

Prema njegovim rečima, proces će biti nastavljen i u narednim danima, kao i da su među osumnjičenima i dvojica Srba.

Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Uroševcu Šukri Jašari rekao je da su u današnjoj akciji na po 48 sati zadržani glavni inspektor Ministarstva životne sredine Bedri Haljimi i bivši generalni sekretar Ministarstva životne sredine Arben Čitaku, jer se sumnja da su počinili krivično delo zloupotreba službene položaja i primanje mita, kao i da su privedeni i gradjani.

Šef policijske jedinice za istrage za teška krivična dela Agron Haziri rekao je da da su u akciji uhapšene četiri osobe, da je jedna puštena na slobodu, dok se ostale tri nalaze u pritvoru do 48 sati, kao i da se za pet osoba još uvek traga.

„Istragama na bankovnim računima osumnjičenih identifikovana je novčana vrednost od 5.389.000 evra i 86.146 dolara. Prilikom kontrole oduzeti su dokazni materijal: automobil, oružje, meci, kućište za kompjuter, mobilni telefon, uniforma sa natpisom Policija bivšeg jugoslovenskog ili srpskog sistema, pancir i razna dokumenta“, kazao je Haziri.

Policijska akcija „Brezovica“ počela je u Štrpcu 21. decembra prošle godine kada je uhapšeno deset osoba, među kojima i bivši gradonačelnik te opštine Bratislav Nikolić.

Policija je u toj akciji zaplenila 61.000 evra, osam vozila u vrednosti od 300.000 evra, vatreno oružje, kao i 13 mobilnih telefona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari