Kosovska policija demantovala vest o hapšenju i maltretiranju građana na Severu 1Foto: RTK (arhiva)

Kosovska policija demantovala je večeras da je u Severnoj Mitrovici hapsila i maltretirala građane, a građane je obavestila da „sve svoje policijske zadatke preduzima isključivo u okviru zakonskih ovlašćenja i u interesu građana“.

„Demantujemo razne, lažne informacije kojima raspolažemo. Šuška se da kosovska policija, na severu Mitrovice, hapsi i maltretira građane, tokom vršenja policijskih dužnosti. Kruženje ovih neistinitih informacija ima za cilj dezinformisanje i kreiranje nebezbednosti građana“, navodi se u saopštenju koje je kasno večeras stiglo na adrese redakcija, prenosi Kossev.

Međutim, nije navedeno na koje se to konkretno medijske izveštaje odnosi. Ipak objasnili su šta se dogodilo večeras na jednom od kontrolnih punktova na Severu.

„Prilikom obavljanja policijskih dužnosti na kontrolnom punktu na severu Mitrovice službenike pogranične policije je u vršenju dužnosti sprečilo lice koje je bilo u pijanom stanju, i koje je potom policija prema predviđenoj proceduri dopratila do policijske stanice“.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 192.RS (@192_rs)

Uveravaju da kroz sprovođenje policijskih dužnosti i ovlašćenja, za jedinu svrhu imaju sprečavanje i suzbijanje svih vrsta kriminala i krijumčarenja, očuvanje reda i javne bezbednosti, kao i obezbeđivanje bezbednosti svim građanima bez razlike.

Pozivaju građane da ne nasedaju na netačne informacije, naveli su iz policije.

I dok iz policije izostaju precizni detalji o lažnim vestima na koje se pozivaju prilikom demantija, na društvenim mrežama se večeras zaista može pročitati u više izvora o navodnom pretresanju, pucnjavi i hapšenju, pre svega u opštini Zubin Potok, ali i o pretnjama.

KoSSev portal je ranije večera pokušao da proveri ove navode. U regionu Sever saznajemo da oni „nemaju saznanja da je bilo hapšenja“ u opštini Zubin Potok, ili bilo kakvog drugog incidenta večeras. „Mirno je“, kazali su nam. Neki od čitalaca su nam u međuvremenu javili samo o navodnoj kratkotrajnoj policijskoj kontroli na putevima u ovoj opštini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari