Kosovska policija ipak priznala umešanost u ranjavanje Srbina, suspendovani policajci 1Foto: RTK /arhiva

Kosovska policija suspendovala je četvoricu policajaca zbog umešanosti u ranjavanje Srbina Milana Jovanovića u ponedeljak uveče kod Bistričkog mosta na severu Kosova.

Kosovska policija je saopštila da je istragom utvrđeno da postoji sumnja u moguću umešanost jednog policajca u pucnjavu koja je dovela do ranjavanja.

„Na osnovu informacija i prukupljenih dokaza, policajac je suspendovan jer nije prijavio slučaj i njegovu umešanost u isti, zbog čega je Policija Kosova izdala saopštenje da njeni pripadnici nisu umešani u razmenu vatre“, saopštila je kosovska policija.

U saopštenju se dodaje da su mere suspenzije preduzete protiv još trojice policajaca zbog moguće umešanosti u slučaj.

Kosovska policija navodi da je o ovome obavestila policijski inspektorat i nadležno tužilaštvo.

Milan Jovanović iz Žerovnice koji je u ponedeljak uveče ranjen u pucnjavi kod Bistričkog mosta na severu Kosova, gde se nalazi punkt specijalnih jedinica, rekao je da ne može da bude siguran ko je na njega pucao, ali da u toj bazi, sem vojske i policije, ne veruje da ima nekog drugog.

„Sinoć po povratku iz Leposavića dole u Bistrici gde je njihova baza, nakon prolaska kroz punkt samo sam začuo pucanj i bol u ramenu“, ispričao je Jovanović za Kosovo-online.

Srpska lista navela je u saopštenju da „najoštrije osuđuje pokušaj ubistva Srbina Milana Jovanovića od strane Kurtijevih specijalaca na Bistričkom mostu, na putu Kosovska Mitrovica – Leposavić“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari