Šta se sinoć dogodilo na Bistričkom mostu i ko je pucao na Srbina iz Žerovnice? 1Kosovska policija Foto: kosovopolice.com

Šta se dogodilo sinoć na Bistričkom mostu, gde se mesecima unazad nalazi novopostavljeni punkt specijalne kosovske policije? Ko je ranio Srbina M.J. iz Žerovnice? Da li je ono što tvrdi srpska strana koja prstom upire u Prištinu ili ono što kaže Kosovska policija – da oni nemaju ništa sa tim?

KP: Policija nije bila uključena ni u jedan slučaj razmene ili pucanja iz vatrenog oružja

Kosovska policija potvrdila je kasno sinoć za naš portal informaciju koju smo poslali na proveru da je nešto pre ponoći na Severu ranjen Srbin. Saopštili su da je jedna osoba ranjena iz vatrenog oružja, van životne opasnosti, te da im do tada okolnosti slučaja nisu poznate, ali su ujedno demantovali nezvanične navode da su policajci imali bilo šta sa tim.

„Otuda povodom pisanja, odnosno pitanja koja su Kosovskoj policiji upućivali pojedini srpski mediji, da li je Kosovska policija umešana, ili u vidu pitanja da li je umešana u pucnjavu i ranjavanje osobe na Bistričkom mostu u opštini Leposavić, obaveštavamo vas i istovremeno ponavljamo da Kosovska policija nije bila uključena ni u jedan slučaj razmene ili pucanja iz vatrenog oružja, ni na jednoj lokaciji na Severu Kosova, uključujući označenu lokaciju“, navela je policija noćas za KoSSev.

Preduzeli su ipak „hitne policijske akcije“ i poslali patrolu u KBC Kosovska Mitrovica.

„Tamo smo dobili informaciju da je na lečenju jedna osoba za koju se sumnja da je ranjena u grudi iz vatrenog oružja, ali za sada nisu poznate okolnosti i uzroci povrede“, naveli su noćas iz policije, dodajući da sprovode „intenzivne istrage“ s ciljem rasvetljavanja slučaja.

Ranjeni M.J.: Ne mogu biti siguran ko je pucao, ali u onoj bazi sem vojske i policije ne verujem da ima nekog drugog

Neposredno pre što su iz Kosovske policije odgovorili na upit KoSSev portala, na društvenim mrežama pojavili su se navodi da je došlo do pucnjave kod Bistričkog mosta, gde se nalazi punkt specijalnih jedinica, kao i da je ranjen Srbin M. J. iz Žerovnice.

M.J. koji je kasno sinoć prevezen u KBC Kosovska Mitrovica neposredno nakon ranjavanja je u bolesničkoj sobi za Kosovo online ispiričao ono što mu se noćas dogodilo, a što je ovaj portal objavio jutros.

„Sinoć po povratku iz Leposavića dole u Bistrici gde je njihova baza, nakon prolaska kroz punkt samo sam začuo pucanj i bol u ramenu. Ne mogu da budem sto posto siguran ko je pucao, ali u onoj bazi sem njihove vojske i policije ne verujem da ima bilo kog drugog. Čuo sam prasak stakla pozadi i napred iskreno i nije mi bilo svejedno uplašio sam se, produžio sam dalje, krenuo kući. Stigao sam do mesta Šaren kamen i šta je dalje bilo, gde su kola, ko me je doveo pojma nemam“, kazao je.

Isti portal navodi da je on i operisan.

Petković: Zašto policija ne pokaže snimke sa Bistričkog mosta?

Direktor Kancelarije za KiM o incidentu se oglasio rano jutros, osudivši napad na ovog muškarca, odnosno, precizira Petar Petković – taksistu i porodičnog čoveka, oca troje dece.

„Na tom, slobodno mogu da kažem, potpuno nelegalnom punktu kod Bistričkog mosta, kosovska policija svakog dana zaustavlja Srbe i maltretira ih. Više puta smo govorili da oni nemaju prava da budu na severu KiM, jer je to suprotno svim sporazumima. Međutim, Aljbin Kurti i Priština ne haju za to, krše sve sporazume, dodatnim provokacijama pokušavaju da izazovu neku neprimerenu reakciju Srba na KiM, jer su očigledni tenzije i kriza danas potrebni samo Prištini, jer je to jedini način da se izbegne ZSO“, kazao je Petković za TV Prva.

„Videćete reakciju kosovske policije, oni imaju dva pristupa, ili sa jedne strane da kriminalizuju Srbe ili će da demantuje navode“, dodao je Petković.

Upitao je potom Zašto policija ne pokaže snimke sa Bistričkog mosta?

„Tražio sam i prošli put od Dželjalja Svečlje da pokaže snimke, nije to hteo da uradi“, podseća.

„Kurti ne želi mir, ne želi ništa da sprovodi od dogovorenog. Mi činimo sve što je do nas da sačuvamo mir, bezbednost, da Srbi i severno i južno do Ibra žive u miru“, ističe.

I Srpska lista traži da se objave video snimci, osudili „pokušaj ubistva M.J. od strane Kurtijevih specijalaca“

U međuvremenu, o sinoćnoj pucnjavi na Bistričkom mostu oglasila se danas i Srpska lista, koja je osudila napad i takođe za to nesumnjivo optužila „Kurtijeve specijalce“.

Srpska lista zahteva povlačenje Kosovske policije

Stoga, i ovaj put zahtevaju „najhitnije povlačenje svih specijalnih jedinica koje su nelegalno prisutni na severu Kosova i Metohije“ te kontinuirano maltretiraju srpski narod na ovom prostoru“.

Traže i kažnjavanje odgovornih za, kako su okarakterisali, „pokušaj ubistva M.J.“, podsetivši i na primer M.D. – slučaj iz januara meseca takođe na Bistričkom mostu.

Iz Srpske liste danas zahtevaju objavljivanje video snimaka koje su, tvrde, napravile kamere na Bistričkom mostu za oba ova događaja.

„Kurtijevi specijalci koji su nelegalno prisutni na severu Kosova i Metohije ponovo su prolili srpsku krv i pokušali ubistvo našeg sugrađanina M.J. iz Zvečana na Bistričkom mostu. Ovaj zloglasni, nelegalni punkt albanskih specijalaca je postao simbol represije režima Aljbina Kurtija nad Srbima, na kome je po drugi put pokušano ubistvo Srbina“.

Tvrde da dodatan bes građana izaziva „saznanje da se odgovorni za napade na Srbe kriju od strane najviših predstavnika vlasti u Prištini i nadležnog ministra Svečle, koji očigledno podržava protivzakonito delovanje ovih jedinica“.

Srpska lista je i ovog puta pozvala međunarodne predstavnike da – „najhitnije osude divljanje ovih parapolicijskih jedinica koje sprovode represiju nad običnim građanima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari