Vučić sa Karolin Zijade uoči predstavljanja izveštaja Unmika: Bezbednosna situacija na KiM je složena 1Printskrin Instagram/Budućnostsrbijeav

Predsednik  Srbije Aleksandar Vučić primio je danas specijalnu predstavnicu generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i šeficu UNMIK Karolin Zijade, sa kojom je razgovarao o predstojećoj sednici Saveta bezbednosti UN, na kojoj će biti  predstavljen izveštaj o radu UNMIK, kao i o položaju Srba na Kosovu i Metohiji i dijalogu Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić je rekao da je bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji složena i u tom kontekstu naglasio da smatramo važnim blagovremene i adekvatne reakcije UN na brojne incidente, provokacije i jednostrane akte Prištine kojima se krši Rezolucija SB UN 1244 i ugrožavaju prava i bezbednost Srba i drugog nealbanskog stanovništva.

Predsednik je ponovio da Srbija insistira na očuvanju mira i stabilnosti u regionu, poštovanju međunarodnog prava i primeni Rezolucije SB UN 1244.

Šefica UNMIK Zijade je izrazila podršku dijalogu Beograda i Prištine i naglasila potrebu da se, radi dobrobiti Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji, političke obaveze pretoče u konkretne akcije.

Sagovornici su se saglasili da je kontinuirano razmatranje pitanja Kosova i Metohije u SB UN od suštinskog značaja kako bi međunarodna zajednica bila redovno informisana o situaciji na terenu, saopšteno je iz Vučićeve pres službe.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari