Kosovska policija istražuje sinoćnje trostruko ubistvo u Glođanu 1Foto: RTK (arhiva)

Policija Kosova vodi istragu o zločinu u blizini sela Glođane kod Dečana kada su u oružanom napadu maskirane osobe ubile tri osobe, izjavio je večeras ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjajl Svečlja (Xhelal Svecla).

Svečlja je na konferenciji za novinare rekao da je vlast dobila „mnogo različitih informacija“ i da policija istražuje neke tragove.

„Građani za bilo kakve informacije o rasvetljavanju slučaja treba da se obrate policiji i tužilaštvu kako bi se slučaj što pre razrešio. Već imamo različite informacije koje dolaze na različite načine, a kojima se policija po direktivama tužilaštva bavi jednom po jednom. Obrađuje se nekoliko tragova“, kazao je Svečlja.

On je kazao da je povećan broj policajaca na terenu kako bi se slučaj što pre rasvetlio, a počinioci uhapsili.

Generalni direktor policije Samedin Mehmeti rekao je a se trenutno na mestu zločina vrši detaljan uviđaj.

„Nažalost, sve vreme smo imali loše vremenske uslove što nas je sprečavalo i sprečava da dobijemo neke tehničke i druge alate koji pomažu u pronalaženju tragova. Trebalo je sinoć da počne čišćenje terena. Bavimo se velikim brojem slučajeva. Doveli smo dodatne jedinice i stručnjake različitih nivoa da obrađuju informacije i vrše najbrže ispitivanje dokaza do kojih smo došli ili se mogu naći“, rekao je Mehmeti.

Prema njegovim rečima, prve sumnje su da je krivično delo počinila jedna osoba, ali da postoje mogućnosti međusobne povezanosti sa više osoba.

Na osnovu dosadašnje istrage, Mehmeti je odbacio mogućnost da je u pitanju teroristički napad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari