Pucano na autobus u Glođanu kod Dečana, stradalo više osoba 1Policija, arhiva Foto: N1

Maskirani napadač ubio je „kalašnjikovom“ tri osobe u autobusu na putu između između sela Šaptej i Glođane. Među žrtvama i dete, prenosi Radio-televizija Srbije pozivajući se na prištinske medije. Policija je pokrenula poteru za napadačem. Niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Tri osobe su ubijene, a jedna ranjena kada je maskirani napadač, iz zasede, pucao na autobus između sela Šaptej i Glođane na Kosovu, potvrdila je kosovska policija.

„Jedna osoba je preminula na licu mesta, dok su tri prebačene u bolnicu, gde su dve od njih preminule“, rekao je portparol policije Fadilj Gaši.

Kosovska policija odmah je pokrenula istragu i poteru za napadače. Za sada, niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Kosovski mediji su prethodno javili da su u napadu ubijene četiri osobe.

Predstavnik sela Glođane Mustafa Seljmani izjavio je medijima na albanskom da se oružani napad na autobus dogodio između sela Šaptej i Glođane.

Prema prvim informacijama, preneo je Seljmani, nepoznata osoba sa maskom na glavi izašla je iz zasede i pucala iz „kalašnjikova“.

„Vozač je bio mrtav i ovo dvoje dece smo odvezli u bolnicu, ali nije bilo znakova života“, rekao je Seljmani.

Prethodno su u bolnici u Peći potvrdili da su u pucnjavi nastradala dva učenika i vozač autobusa.

Bolnica u Peći je potvrdila za TV Kljan Kosova da su poginula dva studenta i vozač autobusa, a da broj povređenih nije poznat. Ekonomija onlajn objavila je da Hitna pomoć prevozi povređene ka Peći, da je vozač preminuo na licu mesta, a učenici u bolnici, javlja Fonet-

Portparol tužilaštva u Peći Škodran Nikići potvrdio je za list „Ekspres“ da je pucano na autobus sa učenicima.

„Na autobus sa učenicima je pucano iz vatrenog oružja i tužilac je krenuo ka mestu događaja“, izjavio je on.

„Prema informacijama kojima raspolažemo sumnja se da je došlo do pucanja u pravcu autobusa i da su dve osobe povređene“, saopšteno je iz policije u Peći.

Iz policije je za Gazeta Express potvrđeno da je autobus saobraćao na liniji Đakovica-Dečane.

Ovaj medij takođe piše da je više ljudi pucalo na autobus, pozivajući se na potvrdu policije.

Portparol Osnovnog tužilaštva u Peći, Skadran Nikči, takođe je potvrdio za Telegrafi da su tri osobe ubijene, te da je povređeni, prema njegovim informacijama, van životne opasnosti.

Reakcije i saučešće zvaničnika

Prištinski zvaničnici već uveliko se oglašavaju i u svojim objavam izražavaju saučešće porodicama, ali i traže od organa reda da otkriju počinioce, javlja KoSSev

Predsednik kosovske skupštine Gljauk Konjufca izrazio je šok zbog ubistva u Glođanu.

„Šokiran sam ovim tragičnim događajem koji se dogodio u Glođanu, gde su živote izgubile tri osobe, od kojih su dve deca. Saosećam sa porodicama žrtava ovog događaja kriminalnih razmera. Pozivam organe reda da što pre otkriju počinioce ovog teškog krivičnog dela i privedu ih pravdi“, napisao je Konjufca u objavi na Fejsbuku.

Lider AAK Ramuš Haradinaj potvrdio je da je večeras poginulo dvoje učenika i u objavi na fejsbuku poručio da je šokiran vešću i da saoseća sa bolom porodica. Ujedno se zahvalio lekarima hitne pomoći i organima reda.

Kosovska predsednica Vjosa Osmani se takođe oglasila povodom ovog nemilog događaja na fejsbuku.

Osmani se takođe oglasila sa informacijom da su tri osobe preminule a da je jedna povrešena.

Takođe je izjavila saučešće porodicama nastaradilih i apelovala na organe reda da što pre otkriju počinioce i privedu ih pravdi.

Oglasila se i bivša ambasadorka Kosova u SAD Vljora Čitaku koja večerašnju pucnjavu vidi kao teroristički akt, te takođe traži od organa reda da hitno reaguju i otkriju napadače.

Predsednik PDK Memlji Krasnići je napisao da je šokiran jezivim napadom koji se dogodio i pozvao nadležne da reše slučaj i privedu počinioca pravdi.

Lider DDSK Ljumir Abdidžiku izrazio je tugu posle jezivog zločina koji se dogodio u Glodjanu, ocenjujući da se radi o nećemo što je više od zločina i da počinioci treba da bude izveden pred licem pravde.

„Tužan i šokiran jezivim činom večeras u Dečanima. To je više od zločina! U ovim teškim trenucima smo sa porodicama žrtava i povredjenih u Dečanima. Delimo bol i molitve sa njima. Organi za sprovođenje zakona da deluju brzo i punim kapacitetom. Izvesti pred zakon pravde počinioca ovog monstruoznog zločina, koji je napao autobus pun učenika i dece“, napisao je Abdidžiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari