Kosovska policija privela, pa pustila profesora fizičkog iz Kosovske Mitrovice 1Foto: EPA/ KUSHTRIM TERNAVA

Kosovska policija privela je jutros na Jarinju profesora fizičkog vaspitanja I. M. iz severne Kosovske Mitrovice zbog navodnog napada na novinare albanske nacionalnosti u tom gradu, ali je nakon nekoliko sati pušten na slobodu, potvrdio je medijima njegov advokat Nebojša Vlajić, dok su iz KP samo rekli da je I. M. zadržan, saslušan i pušten.

I. M. je dao izjavu u bazi kosovske policije na Jarinju i rekao da nema nikakve veze sa navodnim napadom, a zatim nastavio put ka centralnoj Srbiji, kaže Vlajić.

„Zadržan je zbog nekih informacija da je učestvovao u navodnom napadu na albanske novinare pre mesec ili dva u Kosovskoj Mitrovici. Naravno da to nije istina, taj događaj se desio ispred radnje u kojoj radi, tako da je to jedino što može sa tim događajem da ga poveže. Te optužbe i sumnje su bile apsolutno neosnovane, neopravdane i lažne. On je dao izjavu i objasnio da sa tim nema nikakve veze, izjava je istinita i policija koja vodi postupak je izjavu orihvatila i njega pustila na slobodu. Nakon uzimanja izjave je oslobođen i nastavio je putovanje i za nas je slučaj završen“, rekao je Vlajić, piše N1.

I sama Kosovska policija potvrdila je za portal KoSSev da je I. M. zadržan na Jarinju kako bi dao izjavu o slučaju koji se, kako navode, tereti za umešanost u slučaj koji se još ranije dogodio. Ipak iz KP nisu precizirali o kom se tačno slučaju radi, dodajući da se po okončanju saslušanja i policijskih postupaka, odlukom tužioca, predmet nastavlja u redovnom postupku.

Napad na novinara albanske nacionalnosti redakcije „Insajderija“ dogodio se 17. septembra u severnom delu Kosovske Mitrovice. Tada je po svedočenju i po sopstvenom svedočenju i svedočenju kolege novinara pretučen snimatelj ove redakcije.

KoSSev tvrdi da je upravo privedeni I. M. bio jedan od sugrađana koji je pritrčao u pomoć povređenom mladiću, pridržavši ga da ne padne, dok ga je druga gospođa umivala vodom do dolaska hitne pomoći, tačnije da se u ovo uverila novinarka ovog portala koja je automobilom prolazila u tom trenutku i prepoznala I. M.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari