KoSSev: Opština Štrpce od sinoć bez struje 1Foto: Couleur / Pixabay

Opština Štrpce je, usled kvara na dalekovodu, od sinoć bez struje, potvrdili su iz te opštine za KoSSev.

Kako je preneo portal KoSSev, u pojedinim selima, prema navodima meštana, već dva dana nema električne energije, a osim problema sa strujom, meštani te opštine se usled oblnih snežnih padavina, suočavaju i sa neprohodnim putevima.

Šef kabineta gradonačelnika Štrpca Igor Savić rekao je za KoSSev da je put očišćen, odnosno da će uskoro biti, ukoliko već nije.

Rekao je da je problem nastao zbog toga što kompanija koja je zadužena za održavanje puteva u opštini Štrpce nije na vreme izašla kako bi započela sa čišćenjem snega, usled čega je reagovalo opštinsko rukovodstvo, kao i policija.

„Kompanija nije juče izašla da čisti puteve. Policija je reagovala zajedno sa našom službom za javne usluge, policija je pisala kaznu kompaniji, za pravno lice, zato što juče nisu izašli i nisu reagovali na vreme. To je ugrožavanje bezbednosti u saobraćaju“, kazao je.

Radnici te kompanije započeli su sa čišćenjem tek u ranim jutarnjim satima.

Savić je naveo da je juče bilo struje samo u centru Štrpca, a da je okolna sela nisu imala, usled kvarova na električnoj mreži, prouzrokovanog snežnim padavinama i lošim vremenskim uslovima.

Problemi u snabdevanju strujom postoje i na Severu Kosova, gde je takođe došlo do većeg kvara na glavnim dalekovodima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari