Kovačević: Srbija šampion sveta u odlasku mladih, obrazovanih i pametnih

Ostavite komentar


  1. Zasto pisete bivsi rektor BU, kad mu je mnogo vaznija funkcija koju sada obavlja, a to je predsednik Nadzornog odbora EPSa. Zbog takvih intelektualnih i moralnih gromada odlaze.

    1. G-đo Mirka, tekst je prezet od „Beta“ sad, da li je slučajno ili namerno izostavljena sadašnja funkcija dotične persone…? Na novu funkciju je koliko me secanje služi, imenovan je 2014-e godine, a da bi bio predsednik Nadzornog odbora EPS-a potrebno je samo jedno, lojalnost PRVOROĐENOM IMPERATORU SRBIJE! U jednom se ne slažem sa vama, a to je, da zbog takvih intelektualnih i moralnih gromada mladi ne odlaze, oni BEŽE iz „države“ Srbije!

  2. Briga ljude za nijhovu logoreju.
    Neka pricaju i mudruju sta hoce, ko je pametan neka to unovci u inostranstvu.
    Zivotom u propaloj, zaraznoj, prljavoj zemlji neka budu zadovoljni avav strucnjaci, za sve ostale postoji ceo ostali svet i planeta.
    Tamo gde se neko rodio ne treba ni iz jednog jedinog razloga da ostavi i najbolje godine i da zivot za prazne price i glad.

  3. „treba uraditi nešto kako bi se zaustavio „odliv mozgova“….evo ja predlazem da svi izadjemo na proteste. Sta kazete na to cenjeni profesore? Ma znam da nema sanse za tako nesto, pogotovo kad je fotelja ….pa fotelja. Ne treba to drmati. Ponekada „upozoriti“ drustvo da nam gori kuća (kao da mi to sami ne vidimo) i mirno leci i bez grize savesti nastaviti san i sanjati …fotelju.

  4. A kako bi bilo da nas voljeni Predsednik obidje sve fakultete i da studentima odrzi svoje cuvene govore. Jednom mesecno bi bila prava mera. Veliki broj studenata bi odustao od odlaska u inostranstvo.
    Ima samo jedan mali problem: ja mozda gresim. Sta ako govori potstaknu jos vise mladih da odu?

  5. Ne zaborabimo skromni doprinos
    Ministra vojnog odlasku mladih obzirom na nove pozive za besmislenu vojnu obuku.

  6. Nisu glupi oni koji nas lažu i kradu već smo mi. Tačnije glupa je elita politička od mnogobrojnih stranaka kao bajagi opozicija, no i intelektualna elita koja ne zna kako da zaustave ove pokvarenjake, a inetiligentne lopove i lažove na vlasti da potpuno unište naciju. Sistem prvobitne akumalacije kapitala još traje. Čitaj prisvajanje nekada društene i državne imovine još uvek nije završen. Kada lopovi i prevaranti postanu vlasnici kapitala onda će oni birati ko će da vlada državom, pritom će oni da obezbede da ibzori budu “legalni”. Uostalom takvi sada vladaju samo žure da se dokopaju što više bogatsva.
    Jedan preduzetnik, kako mi se predstavio posle završene sesije na Filozofskom četvrkotm u 18.30, uspeo je da nadviče moderatorku, profesorku istorije g. Stojanović, jer nije dozvoljena demokratska diskusija (!) da postavi sledeće pitanje: “Ljudi šta je ovo, dok predsednik države ne poštuje Ustav mi ćutimo?!” Niko od pozvanih, njih četvoro, pored pomenute istoričarke Sojanović bili su filozof Mićunović, sociološkinja Pešić i glumac Trifunović, silom prilika predsednik stranke, u fazi rastakanja, PSG.
    Podsetio sam preduzetnika koji je postavio pravo pitanje, da državu čine tri stuba, osim Civilne vlasti druga dva stuba su Policija i Vojska. Ako predsednik krši Ustav treba da bude sprečen silom ako civilna vlast ne uspeva da ga spreči. No ako politička i intelektulana elita nisu bile u stanju da se vlasti ne dokopa bandit koji ne poštuje Ustav, a to znači ne poštuje državu i narod, onda šta očekivati od manje obrazovanih u Vojsci i Policiji. Jer pazite, Ustav su sačinili doktori prava, a on je takav kao da je vrhovni vladar još uvek živ, pa treba on da naredi Vojsci, a to bi mogao ovaj koji krši Ustav a uz pomoće ministra vojnog nesposodnog da bude vojnik.
    Evo kakop glasi u Ustavu obaveza Vojske pa sami presudite: “Misije Vojske Srbije su (1) odbrana Republike Srbije od oružanog ugrožavanja spolja, (2) učešće u izgradnji i očuvanju mira u regionu i svetu i (3) podrška civilnim vlastima u suprotstavljanju pretnjama bezbednosti.
    Ono da ima pametnog generala ima prostora u tački 3. da Vojska zaštiti državu od propasti. Lično žalim što nisam ja taj general.

  7. Ex rektor Kovacevic nije bas nista ucinio svojevremeno u vezi sa oduzimanjem plagiranih doktorata. Sada vidim da je cak predsednik Nadzornog odbora EPS-a! Bas nije mnogo skocio – sa Univerziteta u Beogradu u EPS! Osim toga otkud je za ovo nadlezno Ministarstvo aobracaja i infrastrukture? Svakom iole osvescenom bi palo na pamet Ministarstvo privrede ali kod nas se dele duznosti prema najrevnosnijim ministrima a Mihajlovicka se bas trudi da svake sedmice imamo novi balon i posle vise o toj temi nikad nista ne cusmo!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.