Koza i ovca "angažovani" za uređenje nepokošenih rečnih bedema u Nišu: "Urbana gerila" želi da skrene pažnju nadležnima 1Foto: Urbana gerila

Aktivisti “Urbane gerile” angažovali su kozu i ovcu Rosku i Vinku da uklone uzbujalu travu i drugo rastinje na bedemu Gabrovačke reke u Nišu.

„Odabrani su potpuno prirodni i organski sekači trave. Roska i Vinka su preuzele stvar u svoje ruke! Kažu da je trava jako ukusna i srećne su što je ima u izobilju. U planu je da im se u ispaši pridruže i ostali drugari i drugarice iz ekipe, zbog čega je već u toku odabir sledeće destinacije. U toku je izrada rasporeda po parkovima i šetalištima za mesec jun na teritoriji Grada Niša“, naveli su aktivisti niške „Urbane gerile“ na Fejsbuk stranici.

Oni su dodali da Roska, Vinka i ostale njihove drugarice i drugovi nisu samo urbani gerilci već pre svega veliki humanitarci, zbog čega će zarada od mleka i sira dobijenog na ovaj način ići u dobrotvorne svrhe.

Koza i ovca "angažovani" za uređenje nepokošenih rečnih bedema u Nišu: "Urbana gerila" želi da skrene pažnju nadležnima 2
Foto: Urbana gerila

Da bi skrenuli pažnju nadležnih u gradu na pravu “džunglu” na bedemima Gabrovačke reke koja protiče kroz Niš aktivisti „Urbane gerile“ su prošle sedmice organizovali i „prolećno okupljanje“ gumenih igračaka – krokodila Mileta, ajkule Bilje i kornjače Smilje.

„Krokodil Mile kaže da je za ovako pogodne, pre svega apsolutno prirodne uslove, najveća zasluga nadležnih gradskih službi u Nišu”, naveli su gerilci na Fejsbuku.

Koza i ovca "angažovani" za uređenje nepokošenih rečnih bedema u Nišu: "Urbana gerila" želi da skrene pažnju nadležnima 3
Foto: Urbana gerila

Oni su preneli da je krokodil Mile “nezvanično saznao” da se ne zna koja gradska uprava ima ingerencije za ovu oblast, zbog čega su on i njegove komšije sigurne da će još dugo “uživati u čarima koje ovaj lokalitet pruža”.

“Ono što im dodatno uliva sigurnost na ovom staništu je i saznanje da još uvek nije raspisan tender za odabir izvođača radova za sređivanje prostora oko Gabrovačke reke“, dodali su oni.

Niška Urbana gerila, inače, kroz različite satirične akcije četiri godine unazad ukazuje na komunalne i druge probleme u Nišu, od rupa na kolovozima ili otvorenih šahti do seče stabala zarad komercijalnih sadržaja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari