Kragujevac: Asfaltiran put u naselju Vinjište 1Foto: Grad Kragujevac

U Mesnoj zajednici Vinjište završeni su radovi na krpljenju udarnih rupa na lokalnom putu.

Za radove, koje je izvelo JKP Šumadija, grad je izdvojio 29,5 miliona dinara. Uređeno je skoro tri kilometara puta, za šta je utrošeno više od 2.000 tona alfaltne mase.

Ovo naselje je veoma specifično jer se kroz njega prostire kružni put dužine sedam kilometara, koji je do sada bio u veoma lošem stanju.

Pored radova na asfaltiranju ovog puta, nasut je i lokalni put Vinjište – Dragobraća za šta je utrošeno 358 kubnih metara kamenog materijala. Vrednost ovih radova iznosi 875.000 dinara.

– Meštanima ćemo obezbediti izvesnu količinu kamenog materijala kako bi sami sanirali manje lokalne puteve. Sa njima i članovima saveta MZ Vinjište smo dogovorili da se sredi igralište za decu iza Doma kulture, kako bismo najmlađima obezbedili mesto za bavljenje sportom i sportskim aktivnostima, ali i mesto za okupljanje i druženje mladih, istakao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Meštani Vinjišta kažu da im je lokalni put pre asfaltiranja bio u veoma lošem stanju, pa čak i nebezbedan za putnička i poljoprivredna vozila.

Asfaltiranjem je rešen i višegodišnji problem odrona puta posle obilnih kiša i mrazeva.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari