Kragujevac: Broj dece školskog uzrasta zaraženih korona virusom u blagom opadanju 1Foto: Z. S. M.

Prema izveštajima koje škole šalju Institutu za javno zdravlje Kragujevac, broj dece uzrasta 6 do 18 godina zaraženih korona virusom je u opadanju na teritoriji Šumadije.

Ovo je za Danas potvrdila dr Ana Miljanović, načelnica Centra za prevenciju i kontrolu bolesti Instituta za javno zdravlje Kragujevac.

Prema podacima kojima dr Miljanović raspolaže od 31. januara do 6. februara, na teritoriji Šumadije obavljeno je 1.302 pregleda dece školskog uzrasta, od kojih je 581 bilo pozitivno na prisustvo korona virusa.

U istom periodu u Kragujevcu, od pregledanih 886, njih 385 je bilo pozitivno.

Iz izveštaja koje kragujevačke škole dostavljaju za IZJZ, proizilazi da je procenat zahvaćenosti kovidom 19 u osnovnim školama 64 odsto, dok je u srednjim 75 odsto.

“Iz ovih podataka se vidi da postoji blagi pad u broju inficiranih. To je pad od 18 odsto u odnosu na prethodnu sedmicu. Ipak, još uvek ne znamo pouzdano da li će taj trend i biti nastavljen jer su brojevi i dalje veliki”, kaže za Danas dr Ana Miljanović.

Prema izveštajima koje dostavljaju škole iz Šumadijskog okruga procenat zahvaćenosti se kreće od 56,25 odsto u osnovnim, do 66,7 odsto u srednjim školama.

Prema poslednjem preseku od 7. februara, kombinovanu nastavu u šumadijskim školama ima 18 odeljenja, od kojih je 17 u Kragujevcu.

Onlajn nastavu prati 8 odeljenja osnovnih škola u okrugu, od kojih je 7 kragujevačkih, dok je od 6 odeljenja srednjih škola U Šumadiji, na ovom vidu nastave 3 iz Kragujevca.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari