Kragujevac dobio priznanje “Ekoopština” 1Foto: Grad Kragujevac

Grad Kragujevac jedan je od pobednika konkursa “Ekoopština”, koji je organizovala Ambasada Francuske u Srbiji.

Priznanje u ime grada, koji je pobednik u kategoriji Energetska efikasnost, primili su danas Ana Radojević, energetski menadžer Grada i Andrej Ilić, direktor Energetike.

Konkurs je bio namenjen svim srpskim gradovima i opštinama koje su se takmičile u četiri kategorije – održivo upravljanje otpadom, energetska efikasnost, pametni gradovi i održivo upravljanje vodom.

Na konkursu je nagrađeno ukupno osam gradova i opština kao i dve osnovne škole u kategoriji Zelena učionica. One su dobile studijsko putovanje u Francusku.

Interesovanje je bilo veliko, pa je na konkurs pristiglo 60 prijava iz 35 opština i gradova. U kategoriji Zelena učionica takmičilo se 35 projekata, među kojima i 15 iz škola u kojima se uči francuski jezik.

Projekat “Ekoopština” organizuje Ambasada Francuske u Srbiji sa partnerima “Saint-Gobain”, “Veolia”, “Decathlon”, NALED i SKGO.

Reč je o platformi za saranju na izazovima održivog grada, kroz identifikaciju dobrih praksi razvijenih na lokalnom nivou u Srbiji i Francuskoj.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari