Kragujevac: Najavljen novi sportski objekat na terasi otvorenih bazena 1Foto: Grad Kragujevac

Lokalna vlast u Kragujevcu najavila je rekonstrukciju terase i novi sportski objekat na otvorenim bazenima u Velikom parku.

„Novim sportskim objektom Kragujevac namerava da ponudi nove sadržaje koji će naš grad pozicionirati na sportskoj mapi Srbije“, rekao je Predrag Stevović član Gradskog veća sa sport, najavljujući početak projektovanja terase otvorenih bazena.

Sredstva je obezbedio grad Kragujevac.

„Time je konačno omogućeno da se reši problem prokišnjavanja terase, kao i urušavanje samog objekta koji će nakon toga dobiti potpuno novo lice i postati biser sportske infrastrukture grada Kragujevca. Novi objekat raspolagaće odgovarajućim kapacitetima za organizovanje i prijem većeg broja sportista i sportskih klubova koji bi ovde obavljali trenažne procese ili takmičenja“, istakao je Stevović.

U prizemlju otvorenih bazena predviđen je restoran sa atletskim centrom, malom salom i teretanom, dok bi na nivou same terase izgradili dve multifunkcionalne sale, sa spa centrom i tuševima.

„Na spratu iznad nalaziće se smeštajni kapaciteti i na taj način bi u potpunosti zaokružili projektovanje terase kod otvorenih bazena“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, ovaj objekat imaće i komercijalni karakter za Kragujevac jer bi od njegacmoglo značajno da se prihoduje.

Sportistima bi bio omogućen pristup brojnim sadržajima: otvorenim i zatvorenim bazenima, novim salama, atletskoj infrastrukturi i fudbalskom stadionu „Čika Dača”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari