Kragujevac i ove godine domaćin takmičenja Plivačkog saveza centralne Srbije 1Foto: Grad Kragujevac

 

U Kragujevcu se na zatvorenom bazenu danas održava 1. kolo takmičenja u plivanju koje uz podršku grada Kragujevca organizuje Plivački savez centralne Srbije.

Takmičenje je okupilo oko 400 dece iz 27 klubova centralne Srbije od Pirota do Valjeva, na kragujevačkom zatorenom bazenu.

Takmičenje je otvorio Predrag Stevović, član Privremenog organa koji je rekao da dugogodišnja podrška grada Kragujevca ovoj sportskoj manifestaciji ima smisla imajući u vidu veliki broj dece, mladih sportista koje okuplja svake godine.

– Organizacijom ovakvog takmičenja dobijamo još više dece koja žele da se bave plivanjem, a sa druge strane pomažemo i našim kragujevačkim plivačkim klubovima jer nema putovanja a deca su spremnija i odmornija za ostvarivanje boljih rezultata. Kao grad sporta, Kragujevac će nastaviti da podržava ovakve manifestacije jer plivanje je bazični sport, važan za razvoj dece ali i sutra za trasiranje šampionskog puta kojim bi mladi plivači mogla da idu, poručio je Stevović.

Kragujevac i ove godine domaćin takmičenja Plivačkog saveza centralne Srbije 2
Foto: Grad Kragujevac

Podsetivši da u ovom gradu ima klubova koji nisu članovi Plivačkog saveza a žele da rade sa decom, Stevović je rekao da će grad Kragujevac nastaviti sa podrškom njihovog rada kroz subvencionisanje treninga, održavanje bazena i podršku organizaciji vanrednih sportskih takmičenja.

– Pored osvajanja medalja i pehara, ovo takmičenje mladim plivačima omogućava da osvoje što više bodova i u budućnosti postanu deo reprezentacije, ne samo Plivačkog saveza centralne Srbije već i Plivačkog saveza Srbije, rekao je predsednik Plivačkog saveza centralne Srbije Ivan Cvetanović, zahvalivši se gradu Kragujevcu na podršci i svim klubovima na učešću.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari