Kragujevac: Počelo potpisivanje ugovora sa popisnim instruktorima 1Foto: Grad Kragujevac

U prostorijama Popisne komisije danas je počelo potpisivanje ugovora sa instruktorima koji su izabrani da vrše popisne radnje u predstojećem Popisu stanovništa na teritoriji Kragujevca.

Za poslove instruktora izabrano je 48 osoba koje su imala najveći broj bodova, odnosno najbolje rezultate na obuci i testiranju.

Instruktori prvo treba da savladaju metodologiju popisa i rad u aplikacijama za prikupljanje podataka i monitoring, a zatim da sprovedu petodnevnu obuku kandidata za popisivače.

Kada započne Popis njihov zadak je da na teritoriji za koju su zaduženi prate tok popisivanja, kontrolišu rad popisivača, prate izvaštaje o obuhvatu jedinica popisa i popunjenost upitnika od strane stakog popisivača koji im je dodeljen.

Njihov zadatak je i da rešavaju sporne situacije tokom popisivanja i da daju potrebna upustva i pomažu u radu popisivačima.

U narednom periodu svakom instruktoru će biti dodeljen popisni krug, odnosno teritorija na kojoj će popisivači koji su njemu dodeljeni da vrše popis.

Svakom instruktoru će po propisanim pravilima biti dodeljeno sedam popisivača.

Popisivači će biti izabrani nakom obuke koja će se sprovesti u periodu između 29. avgusta i 16. septembra, a Popis stanovništva zvanično počinje 1. oktobra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari