Kragujevac: Posle 20 godina saniran put u Velikim Pčelicama 1Foto: Grad Kragujevac

Posle punih 20 godina u Velikim Pčelicama, u zaseoku Jasenje, kod Kragujevca završen je deo urušenog puta koji je meštanima ovog, sela ali i Dulena pravio velike saobraćajno bezbednosne probleme, a zbog mogućeg oštećenja vozila bila je neophodna dodatna opreznost prikom vožnje.

Gradonačelnik Kiragujevca Nikola Dašić obišao je saniranu saobraćajnicu odmah po završetku radova.

– Asfaltiranjem puta u dužini od 405 metara, za koje je utrošeno blizu 400 tona asfaltne mase, u koje je uloženo oko šest miliona dinara, rešili smo problem meštana Velikih Pčelica, po površini najvećeg sela na teritoriji grada Kragujevca. Za njegovu sanaciju bilo je potrebno malo više vremena, jer je bilo neophodno stabilizovati podlogu i rešiti problem koji je postojao dve decenije – izjavio je gradonačelnik Dašić.

On je obilazak Velikih Pčelica iskoristio da porarazgovara i sa meštanima o tome šta bi mogao da bude sledeći infrastrukturalni potez lokalnih vlasti koji bi im olakšao život.

Kragujevac: Posle 20 godina saniran put u Velikim Pčelicama 2
Foto: Grad Kragujevac

– U kontinuitetu se ide iz sela u selo, bez obzira na izborne cikluse. Jedino što moramo da uvažimo su vremenski uslovi, a sve ostalo je naša želja da se radi non stop – poručio je on u obilasku sela.

Da je ovo u poslednjih 20 godina bio jedan od gorućih problema meštana Velih Pčelica ali i Dulena, potvrdio je i Milutin Milanović, predsednik Saveta MZ Velike Pčelice.

Sanacijom je selo dobilo pristojan put kojim prolaze i autobusi tri do četiri puta dnevno, kaže Milanović i podseća da su sanirane i udarne rupe na putu do Dulena, i da je u toku postavljanje ulične rasvete tamo gde je do sada nije bilo.

Kao jedan od prioriteta u narednom periodu on navodi nasipanje puteva u pojedinim zaseocima.

Inače, Velike Pčelice prostiru se na 4.400 hektara kvadratnih kilometara i u njima živi oko 400 meštana. Gradonačelnik Dašić danas je iskoristio priliku da u Velkim Pčelicama obiđe i crkvu Svetog Velikomučenika Teodora Tirona, sagrađenu 1888. godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari