Kragujevac: Prekid sednice Skupštine grada, odbornik neće da napusti govornicu (VIDEO) 1Foto: Z.S.M.

Sednica Skupštine grada Kragujevca prekinuta pošto je odbornik opozicione „Alternative“ Slađan Rakić odbio da se udalji sa govornice.

Šef odborničke grupe Alternativa Slađan Rakić odbio je da napusti govornicu dok se odbornici ne izjasne o problemima koje ima sa rukovodstvom javnog preduzeća u kojem je zaposlen, a vezani su za obavljanje funkcije odbornika.

Odbornik Rakić je gradskom parlamentu predočio probleme sa kojima se suočava na radnom mestu, a koji ga onemogućavaju da obavlja odborničke dužnosti.

On je još u julu ove godine mejlom obavestio predsednika Skupštine grada o svemu, ali odgovor do danas nije dobio.

To navodi kao razlog svog postupka kojim blokira rad skupštine.

Predsednik Skupštine Grada Miroslav Petrašinovuć izrekao je meru udaljavanja odbornika Rakića sa sednice, ali je on ostao za govornicom, odbijajući da je napusti.

Pauza u zasedanju gradskog parlamenta trajala je skoro tri sata. Za to vreme održan je kolegijum šefova odborničkih grupa.

Na ubrzanom sastanku doneta je odluka kojom se svi privredni subjekti i organizacije, bilo da im je osnivač Grad ili su u privatnoj svojini, obavezuju da poštuju prava i obaveze odbornika.

To znači da odbornici imaju pravo da neometano učestvuju u radu radnih tela i organa, kao i da prisustvuju zasedanjima gradske skupštine.

Obrazloženje ove odluke dao je predsednik Petrašinović, a potpisali su je šefovi svih poslaničkih grupa, njihovi zamenici, predsednik i zamenik predsednika Skupštine grada.

Nakon što je odluka pročitana, nastavljeno je zasedanje, uz opasku Slađana Rakića da do ovoga nije ni moralo da dođe da je uvažena njegova žalba poslata predsedniku ranije ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari