Kragujevac: Prošla godina bila je najtrofejnija za vaterpoliste Radničkog 1Foto: Grad Kragujevac

U protekloj kalendarskoj godini, vaterpolisti Radničkog osvojili su tri trofeja. Tim povodom za njih je organizovan prijem u Skupštini grada Kragujevca.

Nakon osvajanja titule Jadranske lige i prvenstva Srbije, vaterpolisti Radničkog u Kragujevac su doneli i trofej Kupa Srbije.

Za njih je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, organizovao prijem u Skupštini grada.

„Pobeda nad ekipom Novog Beograda, čuvenog drim tima zaista je fantastičan uspeh, velika, istorijska stvar. Osvajanje Kupa Srbije je samo još jedan u nizu dokaza koliko grad Kragujevac, pored toga što ima sjajne i vrhunske sportiste, ulaže u sport“, istakao je Stevović.

Vaterpolisti kažu da nije bilo toliko teško pobediti ekipu Novog Beograda, napravljenu za finale Lige šampiona.

„Odličan uspeh, na odličan način završena godina u kojoj smo kompletirali sva tri trofeja pored prvenstva Srbije i Regionalne lige. Malo smo odmorili i krećemo u nove pobede. Spremamo se za predstojeće utakmice u Ligi šampiona, reginalnoj ligi i našeg prvenstva na leto. Nadam se da će i sledeću godinu obeležiti trofeji i prijemi u gradskoj kući“, kazao je Filip Janković, kapiten vaterpolista Radničkog.

Među vaterpolistima Radničkog nalazi se pet reprezentativaca, što je zavidan broj, kao i što su zavidni rezultati koje postižu. U Kragujevcu do samo pre desetak godina, tačnije do 2011. godine, ovaj sport bio je jedan od manje razvijenih zbog nedostatka adekvatnih uslova za treninge.

Sa izgradnjom zatvorenog bazena usklađenog sa FINA standardima za međunarodna takmičenja u plivanju i vaterpolu, stvari se drastično menjaju i Kragujevac postaje prepoznatljiv na mapi vaterpola.

„U Kragujevcu se u vaterpolu radi veoma temeljno i sistematski, kod nas je budućnost vaterpola, imamo jedanaest trenera među kojima su imena najpoznatijih srpskih vaterpolista – Uroš Stevanović, Jugoslav Vasović, Nikola Tomašević. Ako želimo da budemo elitni grad moramo da imamo elitni sport, a ovi mladi momci su najbolji reprezenti toga“, istakao je Bratislav Uraković, direktor SPD Radnički.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari