Kragujevac: Stručnjaci na praksi u Domu zdravlja i ZZZR Zastava u okviru programa "Moja prva plata" 1Foto: Grad Kragujevac

Dom zdravlja Kragujevac i Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika (ZZZR) Zastava angažovali su 23 mlada stručnjaka u okviru programa podsticaja zapošljavanja „Moja prva plata“.

U Domu zdravlja svoju šansu dobilo je 15 mladih diplomaca, među kojima je deset lekara, psiholog i defektolog, ekonomisti i informatičar.

U ZZZR Zastava, pod nadozorom mentora, radno iskustvo u narednih devet meseci sticaće sedam lekara i jedan ekonomista.

Pored Kragujevčana koji su sa visokim prosečnim ocenama završili Medicinski fakultet, Kragujevac su kao regionalni centar u kome žele da započnu profesionalnu karijeru prepoznali i diplomci iz Tutina, Užica, Leposavića, Smedereva, Beograda.

„Ove godine poslodavci su otvorili 1.260 pozicija, od čega je do sada sklopljeno 350 ugovora“, kazala je Gorica Bačanin, direktorka filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Kragujevac.

Za mlade diplomce. koji svoju poslovnu šansu vide kroz učešće u programu “Moja prva plata”. prijem u Skupštini grada organizovali su Miroslav Petrašinović predsednik Skupštine grada i Gordana Damnjanović članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Uz želju da prva šansa, odnosno prva plata „otvori vrata“ za sigurnu budućnost, Damnjanović je izrazila nadu da će država u skladu sa novim kadrovskim planovima, za najbolje među njima, omogućiti prijem u stalni radni odnos.

Predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović istakao je da će država i grad učiniti sve što mogu da stvore uslove, kako bi, po isteku devet meseci, najbolji od njih ostali da rade u tim ustanovama.

Program „Moja prva plataˮ realizuje se bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od devet meseci.

Tokom tog perioda NSZ mladima sa srednjim obrazovanjem isplaćuje mesečnu novčanu naknadu od 22.000 dinara, a onima sa visokim obrazovanjem 26.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari