Kragujevac: Studenti brane profesore

Ostavite komentar


  1. Čuveni kragujevački pravni fakultet, studenti brane princip, 100 evrića u indeksu i položio si.

    1. I nije ih sramota da brane huligane koji su ogrezli i mito i korupciju.Ono sto najvise zabrinjava je cinjenica da su branitelji buduce,sudije,profesori,advokati….

      1. E moji studrnti jadni vi a i profesori sa vams. Koliko ste godina imali kada je afera isplivala pre desetak godina…

    2. Stvarno sramota,i to studenti pravnog fakulteta da ovakvo saopštenje izdaju!? Pa valjda ste do sad naučili da je primanje mita krivično delo. Što je poraznije za buduće pravnike,izguvor je, a eto gore se stvari rade na drugim fakultetima.Ne razumem,pa zašto ste upisali baš taj kompromitovani fakultet,ako mislite da neće vredeti njegova diploma? Ta afera se vuče već godinama i sramota je pravosudnih organa što se izgubilo ovoliko vremena.

  2. Prava srpska ujdurma.Dali je neko lopov odlucuje nadlezni sud ,ali misle sasmi drugojacije.Ne cudi…

  3. Ovi im stvarno preneli znanje. Studenti gaze njihovim stopama. Tek cemo videti strasne posledice korupcije u srbistanu, a posebno u obrazovanju.
    I da, kaznjavao bih zatvorom i zabranom stufiranja i studente, za prepisivanje tj. kradju.

    1. Visokoobrazovani komentatori koji pljuju po kragujevackom pravnom, bi morali znati da je korupcija sveprisutna, samo je negde obelodanjena a negde ne. Zasto je samo Kragujevac pao to je pitanje kada se zna da su ucestvovali prof. I sa drugih uuniverziteta. Ogromna vecina studenata ovog fakulteta je posteno zavrsila i stekla znanje kao i na ostalim drzavnim fakultetima, to sto su se pojedinci polakomili ne znaci da treba generalizovati.

  4. Izgleda da su neki platili ispite unapred. Čuvajte priznanice, možda će da bude povraćaj, u zakonski prihvatljivom roku.

  5. U “ Zastavi “ jebilo stornirano provera diplome.
    Strah od posledice.
    Mnogi direktori su dogovorno priznati.
    U pocetku je FON serijski fabrikovao diplome.

  6. Već četvrt veka, od mojih studija, a verovatno i ranije, Savez studenata je bio i ostao poltronska organizacija koja brani svoje finansijere i one čije razne benefite koristi. Da li je reč o intelektualnim gromadama ili mediokritetima i ko je u stvari u Savezu. pravi studentski lideri ili sitni profiteri, vidi se po otrcanoj, trivijalnoj terminologiji, tipa sramno, ljaga i drugim populističkim izrazima. Nedostaje samo da se poentira onim najjačim: ne damo Kosovo!
    A sate prevedene nad knjigom najbolje ilustruje njihovo poznavanje pravnog sistema.

  7. Studenti prava ne postuju odluke suda, to govori i o studentima i njihovim profesorima. Pravni i Ekonomski fakulteti U kragujevcu su legla korupcije vec decenijama, cast izuzecima.

  8. Pa i ja bi branio profesore da sam studirao u vreme kad se za par stotina evra mogai položiti ispit. Nama čak nije ni padala na pamet takva ideja…..

  9. Gde su bila ovi studenti u vreme dok su im voljeni profesori vršili krivična dela, dakle pre 12 godina? U predškolskom? Ali eto, nekako znaju da su profesori čestiti i nevini? „U svetu postoji jedno carstvo“ u kome se baš sve može kupiti. Fuj, budući akademski (?) građani (?) (nemate vi pojma šta ta titula znači).

  10. Da li su ova deca svesna šta govore, i šta rade?! Pogotovo imajući u vidu da se radi o studentima koji bi sutradan trebalo da štite i brane zakon i pravdu. A šta je trebalo, po studentima, da bude krajnji ishod? Da budu oslobodjeni za teško krivično delo? Da im se oprosti? Znate vi mnogo šta je sramno…

  11. Vidi se da su vas lose ucili jer nije opravdanje za krivicno delo to sto i drugi prave ista .Niti je opravdanje da se ne osude zato sto ce sad da se urusi ugled vaseg fakulteta i diploma .upravo je i to cilj da diplome koje ste dobili ,a za neke ispite placali bice obezvredjene.Jer kako noze biti cenjen fakultet gde se za odredjenu sumu novca moze kupiti diploma .Ovo je i poruka onima koji zele znanje gde treba da ga nadju i onima koji zele diplomu gde mogu da je nadju.

  12. Ne mi studenti Pravnog znamo da je
    rektorat bio, a i sada je centar korupcije. Jedna rektorska garnitura kojepa je opljkjaspckalu oko dvesta miliona dinara, a koja je podrzavala nase nepravosnazno osudjene profesore nakon isteka mandata je i napredovala u republickim prosvetnim vlastima. Sad kada su im na repu istrazni organi, oni su brze bolje, kao uticajni naorednjaci, aktivirali uspavane smederevske sudije da presudama zaustavili put istraznim organima prema njima.

  13. Osuđeni (na žalost još uvek nepravosnažno) profesori, su zaista prodavali ispite i diplome. Ono što se svesno prećutkuje, jeste činjenica da te ispite nije mogao da kupi svako, ko je hteo da ih plati, već je postojao uhodani mehanizam, pa su tako „kupci“ mogli da budu samo odrećeni „studenti“. To su bili isključivo službenici MUPa, koji su hteli da postanu inspektori, kao i političari svih stranaka, kako vladajućih, tako i opozicionih, a ima danas i Sudija i Tužilaca sa takvim diplomama. Takvi bivši „studenti“, su danas inspektori u MUPu širom Srbije, političari u raznim stranakama, čak i poneki ministar. Za sve ostale, poštene studente, koji nisu hteli da plaćaju, Pravni fakulte u Kragujevcu je bio najteži, ne samo u Srbiji, već i u celoj bivšoj SFRJ. Odgovorno tvrdim, da su za sve poštene studente, Pravni, Mašinski i Ekonomski fakulteti u Kragujevcu, bili najteži u Srbiji i celoj bivšoj SFRJ, ali se to decenijama krije od javnosti, da se ne bi posumnjalo u kredibilitet isth tih fakulteta u Beogradu, a naročito u Nišu i Prištini! Dva najteža ispita na Pravnom fakultetu u Kragujevcu, koje je bilo gotovo nemoguće položiti, a to su Ustavno Pravo i Obligaciono Pravo, držala su dvojica profesora sa beogradskog pravnog, a tamo u Beogradu su kod njih to bili među lakšim ispitima. Zbog njih dvojice su generacije kragujevačkih studenata, odlazile u Niš i tamo polagali te ispite, bez ikakvih problema iz prvog puta, kod niških profesora. Isto važi i za Mašinski fakultet iz tog doba, za predmet Mehanika Fluida, kao i za Ekonomski, za predmete Marketing (na drugoj) i Planiranje (na četvrtoj) godini, tada. To ceo Kragujevac zna već 40 godina, a generacije studenata nisu ni završile fakultete, zbog tih profesora, jer nisu hteli da idu u druge gradove i Univerzitete. Svako, ko je pošteno završio Pravni, Ekonomski (među njima sam i ja) ili Mašinski fakultet, u proteklih min. 40 godina, jako dobro zna o čemu pišem. Molim redakciju da ovo objavi, hvala unapred!

  14. Dobro su te naučili kad komentarises sudsku odluku.
    Da je sreća da su ih osudili pre 9g, nešto bi i naučio.

  15. Pola fakulteta treba zatvoriti. Posebna priča su visoke škole koje izmišljaju specijalizacije pa sada i Master iako to nisu akademske studije. Svi plaćamo profesore koji nisu profesori a koji školuju bezveznjake koji nikome ne trebaju.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.