Kragujevac: Testiranje kandidata za popisivače za vikend 1Foto: Grad Kragujevac

Testiranje kandidata koji će obavljati popisne radnje na teritoriji Kragujevca biće sprovedeno u subotu 13. i nedelju 14. avgusta.

Termini i raspored testiranja objavljeni su danas u 16 časova na sajtovima Republičkog zavoda za statistiku www.stat.gov.rs ili popis2022.stat.gov.rs.

Grad Kragujevac poziva sve kandidate za popisivače koji su prošli u sledeći krug selekcije da se u skladu sa određenim terminima odazovu na testiranje i predaju potrebne dokumentacije.

Svi kandidati mogu dokumenta da predaju u zgradi Opštine, Trg slobode broj 3, peti sprat, kancelarije 517,524 i treći sprat, kancelarija 302.

Kandidati su u obavezi da ponesu fotokopiju lične karte, očitanu ličnu kartu ili fotokopiju pasoša, fotokopiju diplome ili potvrde obrazovne ustanove o stečenoj stručnoj spremi i original na uvid.

Potrebno je dostaviti i dokaz o radnom statusu, nezaposleni potvrdu iz Nacionalne službe za zapošljavanje ili iz fonda PIO, a zaposleni potvrdu od poslodavca sa navedenom dužinom radnog vremena ili ugovor o obavljanju privremenih i povremenih poslova.

Penzioneri treba da ponesu poslednji ček od penzije ili rešenje o penziji, a studenti potvrdu o studiranju.

Od dokumenata su potrebna još i uverenje o nekažnjavanju, koju izdaje MUP i uverenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak, koju izdaju osnovni sudovi.

Kandidati će proći kroz test poznavanja rada na računaru koji traje 15 minuta, a rezultati testa će im odmah biti saopšteni.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari